pixel

Flere løberuter til Frederiksberg

Tre nye løberuter med indbygget motivations-teknik rulles ud på Frederiksberg dette efterår.

Løb, Søerne, aften

"Flere motionister på Frederiksberg? Er det virkelig det, verden har brug for?", kan man næsten høre motions-skeptikeren surmule, mens han eller hun opgivende slår ud med armene.

Og med Søndermarken, Frederiksberg Have, Den Grønne Cykelrute, Grøndalsparken og Sankt Jørgen Sø — plus det løse — er Frederiksberg ganske rigtigt allerede lidt af et løbe-mekka.

Men spørger man Frederiksberg Kommune, er der plads til mere af det gode. Her har man på den seneste budgetaftale afsat 2,3 millioner kroner til at udbygge nettet af løberuter i bydelen — og tre nye kan allerede indvies denne oktober.

Tre niveauer af løb

De tre ruter fordeler sig på henholdsvis 3, 5 og 10 kilometer, så der er distancer for både de nystartede og de mere garvede.

Planen er, at erfaringen fra bevægelsesmønstre og samspil med den øvrige trafik på disse ruter siden kan indgå i etableringen af flere ruter i fremtiden.

Både de tre nye ruter og de fremtidige baserer sig på et visionsoplæg for løberuter, som kommunen har udarbejdet sammen med DGI (Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger).

Her har planlæggerne lagt vægt på, at gøre det let for løberne at variere deres rute, skyde genvej samt skabe nye forbindelser og sammenhænge i byen ved at sammenkoble eksisterende parker og stisystemer. 

Ifølge kommunen vil de nye ruter rumme "sjove, sociale, udfordrende og konkurrenceappellerende elementer," der bygger videre på byens eksisterende struktur og landskab. 

For eksempel vil dele af ruterne blive markeret som fast track — steder, hvor stien tillader sprint uden forstyrrende elementer som vejkryds og tværgående cyklister, eksempelvis langs søerne eller i Grøndalsparken.

Hill sprint gør løberen opmærksom på en kommende bakke på ruten ved hjælp af skiltning.

Og såkaldte sightseeing-passager og social track, vil opfordre løberen til at hilse på forbipasserende eller stoppe op eller tage en selfie foran en opsat fotovæg med tilhørende hashtag til Instagram.

Mest til skilte

Hvert som ét skal de forskellige koncepter gøre løbeturen sjovere og udnytte kvaliteterne et givent område har.

Ingen af tiltagene koster alverden at implementere, da stierne og fortovene ofte blot skal skiltes og finpudses lidt i kanterne for at fungere som nye løberuter — et væsentligt kriterie, den relativt begrænsede pulje penge taget i betragtning. Faktisk går hele 1,35 mio. kroner til skiltning og visuelt materiale.

Der er altså ikke tale om, at man som løber på Frederiksberg fremover får nye, bilfrie ruter med tartan-belægning at boltre sig på. Men man vil kunne følge på forhånd fastlagte ture med visheden om, hvor lang turen bliver, og hvornår man får pauser fra biltrafikken.     

De tre ruter forsøger både at komme forbi Frederiksbergs grønne områder og det mere pulserende liv langs de store veje og pladser. Desuden skal ruterne forbinde eksisterende idrætsfaciliteter og være nemme at finde. Alle tre ruter er 'loops' — det vil sige de starter og slutter samme sted.

Emner

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
København
Nyuddannet arkitekt vil skabe et "pensionat for træerne" på Langelinie og langs resten af havnen. Genbrug af ældre træer er nemlig billigere og kan bevare byens større træer.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling