pixel

Tredje gang, lykkens gang?

Så er der nye planer for omstridte Krøyers Plads, der har to forkastede byggeforslag i bagagen.

kbh magasin

Den efterhånden uendelige historie om Krøyers Plads er gået ind i tredje runde. Først blev stjernearkitekten Erick van Egeraats omdiskuterede tårne forkastet. Herefter var det den danske power-trio BIG, Henning Larsen og Kim Utzons fælles forslag, der blev afvist. Nu prøver grundens ejere igen med et helt nyt forslag.

I første omgang har Københavns Kommunes Teknik- og Miljøudvalg givet entreprenørkoncernen NCC grønt lys til gå videre med det nye projekt, som dermed begynder sin tur igennem det politiske maskineri. Klarer det sig helskinnet hele vejen gennem lokalplansudarbejdelse og offentlig høring, kan det blive endelig godkendt i sommeren 2012.

kroyers_plads_2011_4.jpg

Nu med borgerinddragelse

De to første projekter til den øde christianshavnerplads for enden af Strandgade blev forkastet efter voldsomme protester fra borgere. Klog af skade har NCC denne gang inddraget lokalmiljøet på Christianshavn.

Byggefirmaet har nedsat en følgegruppe af borgere og lokalforeninger, som har været inddraget i byggeriets udformning helt fra start. Ifølge NCC selv er følgegruppen positivt stemt over for det nye forslag.

”Vi har sammen med Lokaludvalget for Christianshavn gennemført tre offentlige workshops i starten af 2011, hvor byggeriet og bylivet omkring den nye Krøyers Plads blev drøftet. Borgernes input har bidraget til at kvalificere byggeriet,” siger Claus Skytte, projektudviklingschef i NCC.

kroyers_plads_2011_3.jpg

Nyfortolkning af pakhuse

Det nye forslag til Krøyers Plads er tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter, COBE og GHB Landskabsarkitekter, og bygningerne er en nyfortolkning af de historiske pakhuse på Christianshavn. Her skal kontorfunktioner, serviceerhverv og boliger blandes med høj vægt på bæredygtighed og energirigtighed.

I det landskabsarkitektoniske greb er der fokus på liv og aktivitet. Derfor vil områderne mellem husene bære præg af forretninger i stueetagen, adgang til havnen, mødesteder og rekreative områder.

”Vi synes, at vores forslag til nyt byggeri rammer plet i forhold til både at respektere det eksisterende Christianshavn og bidrage med et nyt arkitektonisk vartegn for området,” siger Claus Skytte.

kroyers_plads_2011_2.jpg

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling