pixel

Badestrand ved Valbyparkens bredder i 2021

Københavnernes længe lovede nye strand på byens sydkyst er tilbage på sporet.

sandstrand valbyparken

Valbyparken har i årevis været udset til Københavns næste strand. Badevandskvaliteten i farvandet syd for Sydhavnen har bare haft så svært ved at være med på idéen, at den måtte udsættes på ubestemt tid.

Kort
Strand ved Valbyparken

Men nu tør kommunen igen spå og sætte dato på, hvornår københavnerne kan hoppe i havet og få sand mellem tæerne ved Valbyparkens bredder: Sensommeren 2021!

Planen er at omdanne et sydvendt græsplænehjørne af parken til lille lokal strandpark med en 100 meter lang sandstrand, en toilet- og omklædningsbygning, fugleudkigstårn, udendørs træningsudstyr og en naturlegeplads.

De ekstra tre år – stranden blev oprindeligt præsenteret i 2012  – skal sikre, at en række store spildevandsprojekter i hovedstaden og omegnskommunerne får gjort farvandet Kalveboderne så rent, at det lever op til alle krav til en offentligt udbudt dukkert.

Samtidig betyder den lange anlægsperiode, at man kan nøjes med at bygge om på bredden i sommerhalvårene, og dermed bedre beskytte fuglelivet.

Badestranden i Valbyparken finansieres af en donation fra R98 Fonden på 28 mio. kroner.

Dens endelige udforming forventes byens politikere at skulle vedtage i foråret 2019.

Emner

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

Hvis vandkvaliteten tillader det, vil den længe ventede badestrand ved Valbyparken være klar til brug i løbet af næste år. Etableringen af selve stranden er gået ind i sin anden fase.
Industri og erhverv rykker ud af Valby, og flere nye boligområder ser dagens lys. Særligt Valby Syd bliver forandret i de kommende år.

relaterede
visioner

seneste
byens liv