pixel

Video: Alle Københavns nye og gamle højhuse i aftenmontage

Byen rundt fra SAS-hotellet til Nordbro på 3 minutter.

mærsk tårnet aften

Tryk play og vælg HD/720p samt gå til fuld skærm for den bedste oplevelse:

Video-montagen 'Copenhigh' af optaget af Stefan Grage i november og december 2018.

»På hver indstilling er der et billede af minimum ét højhus. Jeg har ikke arbejdet med en helt klar definition af, hvad et højhus er, men mit udgangspunkt har været minimum 14-15 etager. Så vidt jeg ved, har jeg fået alle højhuse i København med, med en enkelt undtagelse: Skiferhuset ved Amerika Plads. Den glemte jeg,« fortæller Stefan Grage.

Aftenturen starter i Ørestad City og fører derefter på tre minutter forbi byens gamle og nye høje huse i Havnevigen, Islands Brygge, ved Langebro, Peder Lykkes Vej, Christianshavns Vold, omkring Vesterport, Blegdamsvej, langs Amager Strandpark, Århusgadekvarteret, Amerika Plads, Østbanegade, Carlsberg Byen, Roskildevej, Falkoner Allé, Mimersparken og endelig Grønttorvet.   

»Jeg elsker at se storby-videoer fra for eksempel Tokyo og New York. Inspireret heraf, ville jeg se, om jeg kunne få København til at ligne en vaskeægte storby på video. Og hvad er mere storby-agtigt end en masse højhuse,« siger han.

»København har ikke så mange højhuse, men der er stille og roligt flere på vej. Nogen er for, nogen er imod. Jeg er selv stor tilhænger og lavede derfor videoen som en hyldest til Københavns højhuse.«

Emner

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
Nordhavn
Kan et fiskemarked være med til at give Nordhavn lidt tiltrængt identitet og en stærkere kobling til det vand, der omgiver byens nye boligområde?

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling