pixel

Vinyl i København

25 år efter vinylen fik sin dødsdom, er pladekasserne med LP’er tilbage i Fona og ­USB-­pladespillere ugens tilbud i Netto.

kbh magasin

Alting er bare mindre i Tullinsgade der udover Verdens Mindste Kaffe­bar og en af verdens mindste cykelproducenter kan prale af verdens mindste bedste pladebutik. Selv om man skal være smølf for at få adrenalinen op over en gang dåseskjul i Can, er der på kakkelgulvet blevet plads til såvel en hyggesofa som en udsøgt selektion af svedig negermusik fra cirka 1965-1995. Det er her du finder originaltryk af guldalder-hiphop, og den soul-funk-jazz den byggede på, til priser der kan betales uden at din bankrådgiver skal inddrages. Can er også galleri og mode­outlet hvor kunstnerægteparret bag sælger sin grafiske kunst, sit hjemmedesignede tøj og deres spøjse billedbog ’Den Magiske Kat’.

Can Tullinsgade 5, Kbh V Man-fre: 12-17.30 Lør: 11-14 Søn: ef

Can Tullinsgade 5, Kbh V Man-fre: 12-17.30 Lør: 11-14 Søn: efter aftale

 

Route_66_2_cmyk.jpg

 

Route 66: Hvis du kun har tid til én

Skal det være nyt og på lak, er det cd-fri miljø på Fælledvej byens sikreste bud. Route 66 er ikke bange for Robbie Williams og er det tætteste du kommer en almindelig bred musikbiks – bare for lp-fundamentalister. Titlerne kommer hurtigt hjem inden for alle genrer, men dansk rock er det bankende hjerte i butikken der under navnet DVP – Danish Vinyl Production – selv udgiver for Under Byen og Mikael Simpson. Kasserne med hjemlige undergrundssingler er legendarisk, og der er også brugte sager i kælderen hvor en vægmalet Stevie Wonder våger.

Route 66 Fælledvej 3, Kbh N Man-fre: 12-18 Lør: 11-16

 

Aeter_cmyk.jpg

 

Æter: Den hemmelige hyggehule

Spot det lemfældigt håndmalede gadeskilt, og lad det lede dig til en hemmelig vinylhule i rustik berlinerstil. Sortimentet er måske ikke blandt byens største, men dét er hyggeoplevelsen. Der er gode chancer for at blive budt en kop kaffe hvis du stikker hovedet indenfor. Ubrugt og tidligere benyttet står blandet, og selv om Æter gør sig mest inden for den smallere indie og elektronisk, er man ikke for fin til afrobeat og Twisted Sister. Bulen har også solbriller, T-shirts og eget label, Neh-Owh Records, der senest har skåret en ep med The Artificial Limbs.

Æter Jægersborggade 50, Kbh N Tir: 17-19 Ons-tor: 13-18 Fre: 14-19 Lør: 11-17

 

MAGASINET KBH ANBEFALER

Repo Man Records: Anarki i fensmarken

Punken lever og ånder i det smalle lokale der er halvt i gadeplan, halvt i mezzaninniveau. Opkaldt efter en firserkultfilm og stilrent indrettet med sort loft, røde pladekasser og hvide vægge behængt med klassiske punkrockcovers i de samme farvenuancer. Find også nyt og brugt rock’n’roll, alternative, metal, psych, experimental, syre og larm. Her er gode chancer for at falde over sjældenheder i originale tryk, her er Bekæmp Systemet-priser, og her er jævnlige intimkoncerter.

Repo Man Records Fensmarkgade 36, Kbh N Man-fre: 12-18 Lør: 12-16

 

Sort Kaffe & Vinyl: Kaffemik med obskur musik

Selv om vi allerede har skamrost Skyde­banegades hybridhit i kaffebarsammenhæng, gør vi det uden blusel igen: Det er jo genialsk oplagt at kombinere gourmetmokka med connaisseurmusik. Med kaffen ved du hvad du får. Med pladerne er det op til din eventyrlyst, for vinyludvalget går gerne sine egne anderledes, eksperimenterende og obskure veje. Har du mønt nok, kan du også få et eksemplar af den tjekkiske Pro-ject-grammofon med.

Sort Kaffe & Vinyl Skydebanegade 4, Kbh V Man-fre: 8-18 Lør-søn: 11-18

 

Merchant Records: Sidste rapmohikaner

I årevis var clubkids og hjemmedrenge vinylens mest dedikerede støtter, men i dag har de strambuksede indierocktyper taget mere over. Byens sidste rent elektroniske udbyder, Ameoba, har drejet nøglen om, og den undseelige kælder­dealer Merchant Records er hiphoppens sidste bastion. Men en tapper én med et imponerende udvalg af de nyeste rim-til-rytmer – især undergrund og independent. Fair priser og hyggelige månedlige pladeaftener med lidt til halsen.

Merchant Records Stefansgade 12, Kbh N Man, tir og fre: 13-18 Lør: 11-15

 

Smukstøj;: Info-førende indiedarling

I et københavnsk vinylbiksmiljø der efterhånden er domineret af hybridudbydere og under­genre­specia­lister, er Smukstøj; af den lidt mere klassiske og velassorterede slags. Tætpakket med frisktrykt indie-rock, alternative rock og electronica hele vejen fra det flotte vindues­parti til den rå murstensmur der fuldender det aflange lokale. Ikke uvæsentligt er Smukstøj; byens flittigste til at opdatere på nettet med ugens nyheder i pladekasserne.

Smukstøj; Vesterbrogade 180, Frb C Man-fre: 11-18 Lør: 11-15

 

HUSK OGSÅ LIGE!

Sound Station: Udvalget af brugt vinyl er i skandinavisk særklasse, men det er priserne så sandelig også, svingende mellem høje og skyhøje. Sound Station er ikke for casual collectors – der skal være dedikeret spænd i budgettet hvis skiverne skal med hjem.

Sound Station Gammel Kongevej 94, Frb C Man-tor: 10-18 Fre: 10-19 Lør: 10-16

 

Rock Uglen: Københavns ældste heavyspecialist har en ordentlig røvfuld brugte plader på lager. Først og fremmest tråd i alle afskygninger, men du kan også sagtens finde en ABBA i rodekasserne hvis det skulle være. Tjek også det fine udvalg af mærkelige film.

Rock Uglen Frederiksborggade 40, Kbh K Man-tor: 11-18 Fre: 11-19 Lør: 10-14

 

2nd Hand Records: Man skal ikke glemme de klassiske køb-salg-byttere som Accord, Mint og Beat Bop selv om der i vore dage er større chance for at hygge sig end at komme hjem med et ægte fund. Byens billigste vinylfix fås stadig i 2nd Hand hvor prisen starter ved 1 krone.

2nd Hand RecordsLarsbjørnsstræde 20, Kbh K Man-fre: 12-17.30 Lør: 11-15

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

KBH siger aldrig nej til en rubber med kødpålæg og garniture - her er guiden til byens frisksmurte frokostfristelser til hverdag og fest
Erstat den tarvelige konfekt til vinterkaffen og den udtjente kransekage til nytårsbrusen - chokolade er gudernes føde

relaterede
visioner

læservision
Nordhavn
Kan et fiskemarked være med til at give Nordhavn lidt tiltrængt identitet og en stærkere kobling til det vand, der omgiver byens nye boligområde?

seneste
byens liv