pixel

Kan WeWork kontorhotel skabe liv på Kalvebod Brygge?

Amerikanske WeWork ekspanderer hurtigt i København — og vil måske bringe mere liv til udskældt havnefront.

wework beijing sanlitun

»Det bedste sted at sidde langs Kalvebod Brygge er inde i Ingeniørernes Hus. Det er nemlig det eneste sted i havnen, hvor man ikke kan se Ingeniørernes Hus.«

Sådan sagde daværende teknik- og miljøborgmester Morten Kabell i 2014 til Magasinet KBH i vores Top+Flop serie. Og fra 2020 vil det være betydeligt nemmere for alle københavnere at benytte sig Kabells lille tip — næsten da.

Hele nabobygningen til Ingeniørforeningen — Kalvebod Brygge 35 — er nemlig på vej til at blive et stort kontorhotel. Her vil man kunne leje sig et skrivebord med udsigt over havneløbet, og uden mulighed for at se de gule mursten der pryder nabohusets postmoderne linjer.

Det er det amerikanske firma WeWork, der er gået i gang med at forberede sin anden lokalitet i København. Det er ellers kun godt tre måneder siden, vi kunne berette, at WeWork havde startet en ombygning ved siden af Kødbyen for at kunne åbne sit første, såkaldte co-working space i Danmark. 

Men allerede mens dét arbejde står på, går WeWork altså nu også i gang med en ombygning på Kalvebod Brygge. 

Liv på Kalvebod Brygge?

Bygningen der skal huse det nye WeWork fælleskontor er med sine 5.600 m² en smule mindre end WeWork i Kødbyen, men den byder på et stort, cirkulært atrium, som rammer godt ned i WeWorks mission om at skabe åbne miljøer med mange fællesområder at mødes på.

Kalvebod Brygge 35 har stået tom i nogle måneder, efter at Bygningsstyrelsen flyttede ud tidligere på året. Men ejeren Dades forventer nu, at der vil være liv i bygningen igen om et halvt års tid.

Dermed vil WeWork Kalvebod Brygge måske ende med at blive den første der slår døren op i København, da WeWork Kødbyen først regner med at være helt færdig med ombygningen i midten af 2020.

Dades ejer også både Krystallen og Glaskuben på Kalvebod Brygge, og man er her ikke helt blind for, at Kalvebod Brygge i dag ikke nødvendigvis rimer på byliv og start-up kultur, som ellers er noget, der typisk omgiver et WeWork kontorhotel.

Ejendomsdirektør Niels-Peter Edvardsen siger:

»Vi er overbevist om, at et moderne og inspirerende kontorhotel kan være med til at gøre området endnu mere attraktivt og skubbe til den positive udvikling på Kalvebod Brygge, hvilket vi har arbejdet med de seneste år med Kalvebod Bølge, caféen Green Island og nyåbnet badezone i Københavns Havn«

Præcis hvad ombygningen kommer til at omfatte, vides p.t. ikke. Men måske peger direktørens ord i retning af en mere udadvendt og vandvendt bygning. I dag er hele facaden mod havneløbet uden indgange, og bygningen vender sig derfor mod den stærkt trafikerede vej Kalvebod Brygge — og ikke ud mod gangstien langs havnen på den anden side.

Lejer med risiko?

Direktøren må håbe, at WeWork rider sin forretningsmæssige storm af. Oprindeligt skulle We Company — som er selskabets officielle navn — have været noteret på børsen denne måned. Men efter et par turbulente måneder, hvor der er blevet sat spørgsmålstegn ved firmaets reelle værdi, er noteringen nu blevet udskudt på ubestemt tid. 

Selskabet har modtaget ikke mindre end 85 milliarder kroner i investeringer, men er meget langt fra at være profitabelt — og havde et underskud på mere end 10 milliarder kroner i 2018. Firmaet tegner langsigtede lejekontrakter med ejerne af urbane bygninger og lejer altså herefter kontorpladser ud til enkeltpersoner og, typisk, mindre firmaer.

I amerikansk presse har der de seneste dage været udtrykt bekymring for, om enkeltstående WeWork-operatører vil gå konkurs i den kommende tid, og direktøren for moderselskabet er netop trådt tilbage. Men indtil videre kan man altså i WeWorks københavner-bygning nummer 2 forvente at kunne krybe i skjul for Ingeniørernes Hus fra 2. halvdel af 2020.

Der er i dag mere end 800 WeWork Lokaliteter rundt om i verden.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
Nordhavn
Kan et fiskemarked være med til at give Nordhavn lidt tiltrængt identitet og en stærkere kobling til det vand, der omgiver byens nye boligområde?

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling