pixel

Bohr får gade på Carlsberg

kbh magasin

Mærkeligt nok findes der ingen veje i København opkaldt efter Niels Bohr – men nu kommer der snart en på Carlsberg, hvor byens store fysiker havde adresse i æresboligen de sidste årtier af sit liv.

Bohrs Gade er et af tolv nye navne til gader og pladser i Carlsberg Byen, der vil blive taget i brug efterhånden som bryggerigrunden ombygges til boligkvarter de kommende 10-15 år. Alle navnene har relation til områdets historie; Johanne Møllers Passage bliver således opkaldt efter den kvindelige medarbejder, der har været længst tid på bryggeriet, og Franciska Clausens Plads og Købkes Plads hædrer kunstmalere for at markere den gamle bryggers engagement i dansk kulturliv.

De øvrige nykommere refererer mere direkte til øllet: Humletorvet, Lagergade, Tapperitorvet, Flaskegade, Kildepladsen, Gærtorvet, Kuskenes Gade samt Flaskehalsen, der naturligvis bliver en smal sag ind mellem nyopførte bygninger.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
København
Nyuddannet arkitekt vil skabe et "pensionat for træerne" på Langelinie og langs resten af havnen. Genbrug af ældre træer er nemlig billigere og kan bevare byens større træer.

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling