pixel

Nye adresser på Carlsberg

kbh magasin

Udviklingen af Carlsberg-bydelen kræver nye gadenavne på den gamle bryggerigrund, og de første fire bliver J. C. Jacobsens Gade, Malttorvet, Bryggerhesten og Olivia Hansens Gade.

J. C. Jacobsen var Carlsbergs grundlægger og Olivia Hansen den første formand for Kvindeligt Bryggeriarbejderforbund.

Byens nye adresser har været gennem København Kommunes Vejnavnenævn og mangler nu blot den sidste godkendelse, inden de forventes at træde i kraft fra årsskiftet.

Gadenavnene er fundet via en konkurrence blandt bryggeriets medarbejdere. Blandt kreative men kasserede forslag var Carl Jacob Avenue, Hofvej, Etiketvej og de mundrette Anton van der Aa Kühles Vej og Saccharomyces Carlsberggensis Vej.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

For kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling