pixel

Byens hemmelige lomme

Hauser Plads får kuperet terræn, ny legeplads og masser af latte-bænke

kbh magasin

Fakta

Hauser Plads

Renoveringen af selve pladsen er færdig i 2012

Den nye kælder står klar foråret 2011

Tegnestuen Polyform har sammen med Karres en Brands Landschapsarchitecten, Oluf Jørgensen og Ulrike Brandi licht tegnet ombygningen

Smørrebrødselskere kender uden tvivl adressen da et af byens bedste frokoststeder, Restaurant Schønnemann, holder til i nummer 16.

Men ellers lever Hauser Plads - trods sin centrale placering lige bag Kultorvet - et ganske hemmeligt liv langt fra Indre Bys trængsel og travlhed.

Er man passeret forbi de seneste måneder, har man nu ikke kunne undgå at bemærke at den før så træbestrøede plads er forvandlet til en stor, uklædelig byggeplads.

Men bryst dig med tålmodighed. Sigtet er nemlig at give den velbeliggende plads lidt ”mere af det hele,” som Thomas Kock fra tegnestuen Polyform, der har tegnet ombygningen sammen med Karres en Brands Landschapsarchitecten, Oluf Jørgensen og Ulrike Brandi licht, udtrykker det.

Pæle og rutchekugler Det betyder blandt andet at pladsen får kuperet terræn med belægning af både gummiunderlag, kunstgræs og den naturlige af slagsen.

Desuden kommer der pæle som kan klatres op ad, kugler som kan rutches på, soppebassin til de mindste poder og en stor sandkasse der størrelsesmæssigt vil gøre den tidligere til skamme.

Og så kommer der en masse nye bænke rundt om træerne, så mørbankede forældre og andre fredelige sjæle kan ta’ et hvil i byen med udsigt til ivrige unger og masser af grønt.

Der kan dog komme enkelte tilpasninger til planen, for siden projektet blev bestemt, har man også besluttet at ændre nogle sager under jorden.

Kælderen under Hauser Plads har længe ageret P-plads for byens renholdelsesvogne, men fremover skal mandskabet, der styrer maskinerne, også have hovedkontor under jorden.

Det betyder for eksempel at der bliver lavet en indre gårdhave i kælderplan, så der kommer lys og udsigt i det underjordiske hovedkontor.

Renoveringen af selve kælderen ventes klar foråret 2011, mens byens nye plads efter planen bliver indviet i 2012.

hauserplads_4_gaard.jpg

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
København
Nyuddannet arkitekt vil skabe et "pensionat for træerne" på Langelinie og langs resten af havnen. Genbrug af ældre træer er nemlig billigere og kan bevare byens større træer.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling