pixel

Kranerne sætter kurs mod Carlsberg

Den første og største lejer er endelig på plads, så nu skal der faktisk bygges noget.

kbh magasin

Efter års tilløb er det ikke længere bare snak, midlertidighed og events det hele. Det første nybyggeri på Carlsberg er faldet på plads.

Det er Professionshøjskolen UCC, der af Folketingets Finansudvalg har fået den endelige godkendelse til at samle 10.000 af sine blandt andet lærer-, pædagog- og sygepleje-studerende på et nyt Campus Carlsberg.

I 2016 vil de 55.000 m2 undervisningsbyggeri stå klar til indflytning i Carlsberg Byens sydligste område langs banelegemet og Vigerslev Allé. Et areal, der kaldes Stationsområdet, og som efter planerne blandt andet også skal have et tårnhus med boliger og en ny Carlsberg Station til erstatning for Enghave Station.

UCC er ikke bare Carlsbeg Byens første nybygger. Med tilhørende butikker når skolekomplekset op på 80.000 m2 og bliver også den største enkeltstående nyskabelse i det gamle industriområde, der i alt har gjort plads til 600.000 m2 ny by.

Campus Carlsberg er et såkaldt offentligt privat partnerskab. Det betyder, at udviklingsselskabet bag Carlsberg Byen finansierer bygningerne, som UCC forpligter sig til at leje og eventuelt senere købe.

Du kan her på magKBH se meget mere om Stationsområdet, om Carlsberg Station, og naturligvis om hele masterplanen for Carlsberg Byen.

ucc_station_650_luxigon.jpg

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum