pixel

Fagfolk: Ejendoms­udviklere og mudrede processer har magt over Københavns udformning

Væksten i København styres i for høj grad af bygherrernes økonomiske interesser, mens de folkevalgte politikere mangler kyndighed til at sikre byens kvalitet, lyder kritikken fra fagfolk, der har et bud på en løsning.

BIG hovedkvarter HQ Nordhavn København

København forandrer sig. Overalt rejser kraner sig over nye bydele, der med voldsom fart skyder op i alle kompassets retninger: Fra TeglholmenØrestad og Bellakvarteret i syd og vest, til det nye Nordbro på Nørrebro og Marmormolen i Nordhavn mod nord og øst.

Byggefeberen raser. Og står det til politikerne, skulle den gerne resultere i 45.000 nye boliger frem mod 2027 og tag over hovedet til de 100.000 nye københavnere, man forventer at byen vil vokse med i samme periode — samt mange nye kvadratmeter til erhvervslivet. 

Men der mangler en rød tråd i Københavns Kommunes arkitektur og byrum, lyder kritikken fra flere fagfolk på sidelinjen. Beslutningsprocessen bag nye byggerier er for mudret, og byudviklingen domineres af developere.

Få adgang som fuldblodsmedlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

seneste KBH+

  • KBH+
  • København
"Rotter med vinger," bliver de kaldt. Men er duerne virkelig så slemme, eller er vores foragt bare et symptom på et syn på byen der er ved at ændre sig?
  • KBH+
  • København
København vokser og skriger på flere indendørs kvadratmeter, og her rummer byens kirker et potentiale. Men politikerne vægrer sig ved at tage stilling til et ømtåligt spørgsmål. Skal flere kirker bruges til andre formål, ser det ud til, at københavnerne selv må op af stolen.

seneste
opinion

close logo

Opmærksomhed og debat giver bedre by

Støt Magasinet KBH – fra kun 20,-/md.