pixel

Rækkehuse direkte ud i havneløbet

I Sydhavn vokser Teglholmen med nye moler til boliger så tæt på vandet, at de kaldes husbåde på fast grund.

moler rækkehuse sydhavn

Drømmen om både at bo i storbyen, have ejet hus og været omgivet af vand til de fleste sider er ved at materialisere sig i det nye Sydhavn. For dem der har råd.

Kort
Piers

På havnefronten langs Teglholmen er en stribe mindre moler knopskudt ud i vandet. Og nu bliver de bebygget med hver deres lave rækkehus-række af boliger, der bogstavelig talt får egen bådplads lige uden for hoveddøren.

Projektet Piers indtager fem af de syv planlagte moler og tæller i alt 45 boliger i den temmelig eksklusive ende. Hver boligmole får således blot ni adresser, de syv som townhouses og de to i toplans-lejligheder.

Piers rækker direkte ud i havneløbet i den sydligste ende af Teglholmen, med front over mod kanalkarrékvarteret Sluseholmen med boligtårnet Metropolis og havnebadet Koralbadet.

De samlet 6.000 etagemeter havnerækkehuse med takkede tagetager er tegnet af Aarstiderne Arkitekter i samarbejde med Holscher Nordberg. Og med maritim inspiration fra de lange lave kanonbåde- og masteskure på Holmen i den anden ende af havnen, med deres harmoniske gentagelser i tage og facader.

Husbåde på fast grund

De første to rækkehus-moler med 18 boliger forventes at være klar til indflytning midt i 2020.

Som husbåde på fast grund kommer alle boligerne til at kunne kombinere første parket til vandspejlets særlige lys med udsigten til København og den grønne haveforenings-genbo Nokken oppe fra egen tagterrasse i 3. sals højde.

Boligstørrelserne vil variere fra 100 til 150 kvadratmeter til en pris mellem 5 og 10 mio. kroner (plus leje af pladsgaranti til bil og båd).

Dermed er Piers at betegne som værende i luksusklassen, men har målt på plads og nødvendige millioner stadig lidt op til et andet rækkehus-projekt i Sydhavn, den "private" ø Sivholm ved Enghave Brygge.

Bag Piers står udviklerne Reka Gruppen og KPC, der også har opført nogle af de nye lejlighedskarréer på Teglholmen lige bag de nye moler.

Emner

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling