pixel

Ekstraordinær klapsammenmad

Det gamle friluftsbad i Brønshøj er forvandlet til en svømmehal ud over det sædvanlige.

kbh magasin

Fakta

Bellahøj Svømmestadion
Bellahøjvej 1-3
Brønshøj

Stilen er stram og stilren, men på ingen måde kold og uvelkommen. En åben trappe af betonklodser inviterer op til forhallen hvor der er udsyn over det planforskudte svømmestadion.

Her bliver det mørke, støbeasfalterede gulv indrammet af store, lyse vinduespartier og betonflader der får taget til at svæve magisk over Bellahøj som en stor klapsammenmad af beton og opalglas.

”Det er nyt i forhold til Københavns Kommunes svømmehaller hvor man ellers har fliser alle steder,” fortæller Charlotte Topp som er daglig leder af Bellahøj Svømmestadion.

”Målgruppen er primært dem der gerne vil konkurrencesvømme eller svømme lidt mere ud over det sædvanlige. Hvor det gamle Bellahøj Bad var bygget som et rent friluftsbad til børnefamilier og unge, er det nye et decideret stadion rettet mod eliteidræt,” forklarer Charlotte.

Det er tegnestuen Arkitema der står bag Bellahøj Svømmestadion som huser Københavns første indendørs 50-meter-bassin sammen med to bassiner til udspring og leg.

”Hver svømmehal kan sit,” fortæller Charlotte.

”Hvor vi er meget sportsorienterede, så er Emdrup og Sundby rigtige familiebade, Øbrohallen har wellness, Vesterbro motionscenteret og Hillerødgade sportshallerne. Og så er der Frankrigsgade som er en god gammeldags badeanstalt.”

Brønshøjs første og største vartegn appellerer nu alligevel bredt: Den åbne hovedtrappe inviterer skatere til tricks og forbipasserende på hvil. Og næste år byder friluftbassinerne på en knaldrød rutsjebane og bølgende græslandskab med fyrretræ og bøgehæk.

Og om føje tid frister en sund og økologisk café i foyeren med hvide Eames-designstole.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling