Nu forsvinder Elefanthuset

Zoo river sit gamle ikoniske elefanthus ned for at gøre plads til byens nye pandaer.

elefanthuset zoologisk have
Den københavnske panda-feber har krævet sit første offer: En stolt men forfalden 103-årig murstensbygning, der for generationer af byens børn var synonym med en tur i Zoologisk Have.
 
Der har dog ikke boet tykhuder eller andre dyr i Elefanthuset siden 2008, hvor det nye moderne elefantanlæg åbnede ved siden af. Og nu har politikerne i Frederiksberg Kommune givet Zoo lov til at rive det medtagne og dyrevælfærdsmæssigt forældede hus ned og bruge pladsen på at bygge nyt til havens længe ventede pandabjørne, der efter planen ankommer i slutningen af 2018.
 
  • Byens Rum
  • Frederiksberg
Bjarke Ingels tegner anlægget til Københavns kinesiske kæmpepandaer, der bliver det nye omdrejningspunkt for en tur i Zoologisk Have.

Den røde elefantborg med de fem tykke søjler i sit klassicistiske indgangsparti er fra 1914, tegnet af arkitekt P.A. Rosenkilde Gram og udpeget som bevaringsværdigt i kommuneplanen. Men nedrivningstilladelsen fik alligevel flertal, fordi det gamle elefanthus er i alt for dårlig stand til at kunne genbruges i en funktion uden dyr.

En omfattende renovering og derefter ombygning til for eksempel restaurant eller konferencefaciliteter ville formentlig runde en pris på 100 mio. kroner, hvilket er en voldsom investering i forhold til det behov, som kunne dækkes. Kommunen opfordrer dog Zoologisk Have til at gøre en indsats for, at Elefanthuset pilles ned, så det kan genopføres et andet sted.

Det kommende anlæg til Københavns kinesiske kæmpepandaer er tegnet af Bjarke Ingels og BIG sammen med Schønherr. Udformet som et stort yin yang-tegn bliver panda-området et centralt mødested med restaurant og plads til picnic, der skal være fremtidens naturlige omdrejningspunkt for en tur i Zoo – se mere om panda-boligen her på Magasinet KBH.

Mest læste

Li’ KBH

kommentarer

relaterede
artikler

  • Byens Rum
  • Nørrebro
Københavns mest ikoniske lysreklame flyver fra sin pind ved Søerne, mens tagryggen bygges om.

relaterede
visioner

seneste
byens rum

  • Byens Rum
  • Indre By
En vold forsvandt og gjorde plads til Københavns nye centrum, der blev mindre og mindre grøn gennem årene, men som i 2019 genåbner med egen metrostation — og nye træer
close logo

Opmærksomhed og debat giver bedre by

Støt Magasinet KBH – fra kun 20,-/md.