pixel

Nu forsvinder Elefanthuset

Zoo river sit gamle ikoniske elefanthus ned for at gøre plads til byens nye pandaer.

elefanthuset zoologisk have
Den københavnske panda-feber har krævet sit første offer: En stolt men forfalden 103-årig murstensbygning, der for generationer af byens børn var synonym med en tur i Zoologisk Have.
 
Der har dog ikke boet tykhuder eller andre dyr i Elefanthuset siden 2008, hvor det nye moderne elefantanlæg åbnede ved siden af. Og nu har politikerne i Frederiksberg Kommune givet Zoo lov til at rive det medtagne og dyrevælfærdsmæssigt forældede hus ned og bruge pladsen på at bygge nyt til havens længe ventede pandabjørne, der efter planen ankommer i slutningen af 2018.
 

Den røde elefantborg med de fem tykke søjler i sit klassicistiske indgangsparti er fra 1914, tegnet af arkitekt P.A. Rosenkilde Gram og udpeget som bevaringsværdigt i kommuneplanen. Men nedrivningstilladelsen fik alligevel flertal, fordi det gamle elefanthus er i alt for dårlig stand til at kunne genbruges i en funktion uden dyr.

En omfattende renovering og derefter ombygning til for eksempel restaurant eller konferencefaciliteter ville formentlig runde en pris på 100 mio. kroner, hvilket er en voldsom investering i forhold til det behov, som kunne dækkes. Kommunen opfordrer dog Zoologisk Have til at gøre en indsats for, at Elefanthuset pilles ned, så det kan genopføres et andet sted.

Det kommende anlæg til Københavns kinesiske kæmpepandaer er tegnet af Bjarke Ingels og BIG sammen med Schønherr. Udformet som et stort yin yang-tegn bliver panda-området et centralt mødested med restaurant og plads til picnic, der skal være fremtidens naturlige omdrejningspunkt for en tur i Zoo – se mere om panda-boligen her på Magasinet KBH.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum