pixel

FLSmidth skrotter stort byggeprojekt i Valby

To fyringsrunder og ændrede arbejdsvaner har sat en stopper for FLSmidths milliardprojekt i Valby. Fremtiden for ny bydel er usikker.

FLSmidths hovedkvarter valby

Der var lagt op til den helt store forvandling af FLSmidths hovedkvarter i Valby, som — efter en arkitektkonkurrence vundet af Cobe — stod til at skulle udvide etagearealet fra de nuværende 13.800 m2 til 18.000 m2. Det nye hovedkvarter ville blandt andet integrere et nyt højhus på grundens blandede bebyggelse.

Men sådan bliver det ikke. Cementkoncernen har lidt store tab under corona-krisen, og derfor er planerne om det nye milliard-domicil blevet skrinlagt.

Forklaringen er simpel: behovet for de ekstra kvadratmeter findes ikke længere. Pandemien har fået FLSmidth til at reducere antallet af medarbejdere — af flere omgange. Og det er blevet synligt, at mere fleksible arbejdsforhold — herunder hjemmearbejde — hører fremtiden til.

I dag er der 750 ansatte i hovedkvarteret, men byggeprojektet kalkulerede med at der fremover ville være omkring 1.000. Virkeligheden har overhalet cementkoncernens storslåede planer indenom.

Farvel til boligområde — indtil videre

Skæbnen for hovedkvarteret får formentlig også konsekvenser for den øvrige del af grunden ved Vigerslev Allé, som ligger tæt på Valby station. I samme projekt var der nemlig lagt op til at etablere et 50.000 etagekvadratmeter stort boligområde med fem karréer. Også en børneinstitution var på tegnebrættet.

Fra en smuk allé med 100 asketræer, som man ville entrére fra Vigerslev Allé, var det planen, at bløde trafikanter kunne passere forbi de nye boligkarréer for at ende ved en ny gang- og cykelforbindelse over banelegemet til Grønttorvet. Men også denne del af projektet er nu lagt i mølposen — indtil videre, i hvert fald.

ATP Ejendomme er FLSmidths partner i projektet, og planen var, at pensionskassen skulle overtage hele området fra FLSmidth og leje de nybyggede kontorlokaler tilbage til det 138 år gamle firma.

FLSmidths ændrede behov ændrer også planens forudsætninger, men dét betyder ikke nødvendigvis et endeligt farvel til et nyt boligområde i Valby.

ATP undersøger efter skrinlæggelsen mulighederne for en ny plan for området. 

"Vi arbejder videre med FLSmidth med henblik på at finde en løsning, der passer bedre til deres aktuelle behov," siger ATP Ejendomme til Magasinet KBH i et skriftligt svar.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

relaterede
artikler

Cementkoncernen rømmer en stor del af sit hidtidige område i Valby, når nyt, komprimeret hovedkontor står klar. Det giver plads til et nyt boligkvarterer, og et grønt område bliver til en offentlig park.

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling