pixel

Fisketorvet vil pakkes ind i by

Nyt byrum og butikker til gaden?

kbh magasin

Kort
Fisketorvet

Fra 2023 kører Sydhavns-metroen direkte til Fisketorvet, og det skal udnyttes til at bygge videre på den store lukkede storcenter-kasse og skabe et mere attraktivt byområde ved stationen.

Det mener i hvert fald Fisketorvets ejere Unibail-Rodamco, der ønsker at udvide centeret med flere butikker og bygge til med hotel og kontorbygninger.

I dag ligger shoppingcenteret med det fulde navn Fisketorvet Copenhagen Mall og spærrer for nogle godt gemte kajkanter, men udvidelsen skal forskønne ansigtet til byen og åbne op med nye butiksfacader ud mod Vasbygade. Og dermed være med til at skabe et velfungerende og trygt byrum omkring den fremtidige metrostation på Havneholmen.

Københavns Kommune har i første omgang afholdt en indledende høring for at indsamle ideer og kommentarer til den videre planlægning. Først derefter går den egentlige lokalplansproces i gang, der blandt meget andet skal undersøge, om Fisketorvet kan få lov at bygge enkelte bygninger højere end de nuværende tilladte 52 meter.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling