pixel

Grøn oase på vej under højbanen i Ørestad

300 træer med fuglekvidder kommer et forblæst og støjramt hjørne til undsætning.

Hannemanns Park Ørestad City

Foran Rambølls pilespidsformede hovedkvarter på Ørestads Boulevard slanger en trist kanal sig gennem et aflangt areal, der lever op til alle fordomme om Ørestad: Gråt, livsforladt, plaget af kastevinde og trafikstøj.

Men med efterårets komme er et forvandlingsarbejde gået igang, og allerede til foråret skal pladsen under metroens højbane stå som forvandlet: En tillokkende lokal oase med læ og grøn bevoksning for områdets beboere og Rambølls 1.800 medarbejdere.

Kort
Hannemanns Park

Det er ingeniørkoncernen selv, der står bag, og dermed også Rambølls egne rådgivende ingeniører og landskabsarkitekter, der designer parkliggørelsen. Det 7.000 kvadratmeter store område får da også navnet Hannemanns Park – ligesom nærliggende Hannemanns Allé opkaldt efter Johan Hannemann, der sammen med Børge Rambøll stiftede virksomheden i 1945.

Domicilet i Ørestad Syd ligger med en længe langs Øresundsmotorvejen og en længe langs boulevarden, lige over for den lokale højhusklynge Copenhagen Towers. Det giver udearealet store udfordringer med den dominerende sydvestenvind samt trafikstøjen, der kommer fra såvel metroen ovenover, motorvejen nedenfor og regionaltogbanen overfor.

Hovedgrebet i den grønne makeover er derfor at skærme for vinden med hele 300 træer og skabe et opholdsareal med bænke og anden bevoksning omkring den eksisterende kanal.

Fuglekvidder maskerer støjen

Foruden at understøtte bydelens biodiversitet, spiller træerne og beplantningen også en rolle i at forbedre lydbilledet. Naturlige lyde som bladenes raslen, fuglekvidder, vandets rislen fra kanalen og snakkende mennesker er nemlig alt sammen med til at maskere trafikstøjkildernes højfrekvente lyde, så forbrændingsmotorer, sporadiske dyt og friktionen mellem asfalt og bildæk opleves mindre generende. 

Området får også en rensebiotop, der opsamler regnvandet fra det flisebelagte areal foran domicilet i et bed med specialdesignet muld, som kan rense vandet for tungmetaller og miljøfremmede stoffer, inden det ledes ud i kanalen.

Hannemanns Park udvikler Rambøll i samarbejde med By & Havn, Metroselskabet og Malmos, og når forvandlingen er færdig overtager Ørestads Grundejerforening og Vandlaug drift og vedligehold af parken.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Alle kan læse vores indhold, og sådan ser vi det helst fortsætte. Men vi er et lille foretagende, og der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive støttemedlem. Medlemskaber starter ved kun 20 kroner om måneden — mindre end prisen på en kop kaffe. Men de gør hele forskellen.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et lidt større medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

  • KBH+
  • København
Det giver jo ikke mening at skabe steder, hvor borgerne ikke kan lide at være, siger byudvikler. Men kan den almindelige københavner få sine meninger om byens udvikling hørt? Og gør de en forskel?
close logo

Opmærksomhed og debat giver bedre by

Støt Magasinet KBH – fra kun 20,-/md.