pixel

Snart kan man hoppe i havnen ved The Standard

Hvis alt går vel, er en ny badezone på vej til Havnegade.

mand hopper på hovedet i havnen ved Refshaleøen

Vejret har allerede vist sig fra sin bedste side. Og selvom vi nok ikke undgår byger, der kommer og går, vil den danske sommer formentlig også give københavnerne lyst til at hoppe i bølgens blå fra byens kajkanter.

Hvis trangen til at køle kroppen melder sig i sensommeren, vil man — måske — kunne hoppe i havnen et helt nyt sted.

Københavns Kommune har nemlig kig på Havnegade som en mulig placering for en af byens nye badezoner.

Ifølge planen er der tale om en lille, lukket badezone i stil med den dyppezone, der blev etableret ved Kalvebod Bølge sidste sommer.

Altså en firkantet pontonkonstruktion med fast bund og hegn omkring, hvor man kan bade i et mindre bassin i midten. Der vil være adgang til badezonen via en rampe fra kajen.

Den kommende badezone ligger på Havnegade — blot 25 meter fra restauranterne i The Standard og vil være tilpasset omgivelserne.

Dét vil sige, at den maksimalt bliver 16x10 meter, og dermed vil være bedre egnet til et par svalende svømmetag end til at sætte olympiske rekorder.

Eget ansvar

Ligesom om ved byens andre bade- og dyppezoner vil badning være på eget ansvar, da der ikke vil være livreddere til stede her.

Vil man holdes øje med, skal man i stedet besøge de deciderede havnebade, der er bemandet i sommermånederne.  

Ved badezonen vil der dog være en redningspost med redningsudstyr samt en elektronisk varslingsstander, der varsler om vandkvaliteten, så man ved, om vandet er rent nok til at bade i.

Det kommende havnebad anlægges i første omgang på forsøgsbasis. Det forventes at være klar i august-september i år og skal foreløbig ligge der til efteråret 2022.

I planen er der dog mulighed for, at badezonen kan sløjfes igen før tid, hvis det viser sig, at den medfører for store gener for naboerne i form af larm, affald og almindeligt kaos.

Dét potentielle problem forsøger Teknik- og Miljøforvaltningen dog at dæmme op for ved at opsætte ekstra cykelstativer nord for The Standard, bedre skiltning til offentlige toiletter i Nyhavn og Havneparken samt ekstra skraldepande.

Forhåbentlig vil det være tilstrækkeligt til at holde badezonen flydende.

Projektet er i offentlig høring frem til 21. juli.

Emner

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling