pixel

Hov, en lille ekstra milliard!

kbh magasin

850 millioner kroner er da også en slags penge, og det er lige hvad Københavns Kommune har i overskud, efter at have gjort regnskabet op for 2012.

Som det politiske flertal har for vane, skal bonusmillionerne hverken ind på opsparingen eller betales tilbage over skatten, men straks investeres i byen.

Ud over blandt andet ekstra helhedsrenovering af skoler, yderligere boliger til unge og familier, samt nye kulturhuse og idrætshaller, er 40 mio. kr. øremærket til tryghedsskabende initiativer i Den sorte Firkant på Indre Nørrebro – herunder en renovering af nyrenoverede Folkets Park.

I alt 100 af overskudsmillionerne ryger direkte i cykelpuljen og muliggør en række manglende cykelforbindelser i København, blandt andet får Istedgade og Rantzausgade deres længede ventede cykelstier.

Det største ekstra enkeltprojekt for bløde trafikanter er den såkaldte Nordvestpassage under S-togsbanen mellem Bispebjerg St. og Nørrebro St. Nærmere betegnet lige ved Mjølnerparken, hvor passagen skal skabe et bedre flow ind og ud til boligområdet og dets nye attraktioner Superkilen og Mimersparken.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling