pixel

Hvad rimer på Rådhuspladsen?

kbh magasin

Fakta

Digt om Indre By

Send dit digt til Indre By Lokaludvalg senest 26. januar kl. 12.

Vinderen afsløres 2. februar i Poesiens Hus i Gothersgade fra kl. 19.30 - 21, hvor Lars Bukdahl og Lone Hørslev læser det udvalgte digt højt, og herefter fremfører egne tekster.

Lyder det også nogenlunde sådan her, når du slipper din indre digter løs...

"...luften er fyldt af noget ingen véd hvad hedder eller er og vi går dèr i tavs samtale og hen imod Nytorv er de væk igen alle skyggerne er smeltede og selv fader jeg ud lidt længere nede min sidste slentretur igennem byen er forbi og en enkelt skygge mindre befærder gaden."

...så bliver det nok en smal sag at tage førstepræmien i Indre By Lokaludvalgs aktuelle digtkonkurrence, hvor alle opfordres til at forfatte et personligt digt om Indre By.

Og du behøver ikke bøvle med at finde et ord, som rimer på Gammeltorv/Nytorv - formen er nemlig ganske frivillig. Den endelige tekst må bare ikke fylde mere end 500 tegn.

Når du er tilfreds med resultatet, kan du sende det i en mail til Indre Bys Lokaludvalg, og så vil de to kyndige smagsdommere, digter og Weekendavisen-anmelder Lars Bukdahl og forfatter-femme fatale Lone Hørslev, finde en vinder.

Frit løb for udviklings-følelser

Projektet udspringer af lokaludvalgets nye strategi, som med dette og andre utraditionelle tiltag vil motivere borgerne til at blande sig mere i byens udvikling:

"Byudvikling er også følelser, og her kan de få frit løb," fortæller Hans-Henrik T. Ohlsen fra Indre Bys Lokaludvalg.

Den officielle kåring foregår 2. februar i Poesiens Hus i Gothersgade, hvor vinderdigtet naturligvis læses højt.

Herunder et sneak peak på, hvad KBH sidder og arbejder med...

"Rådhusets mursten er røde Livgardens bukser er blå Søemods bolcher er søde Og KBH K er mega rå"

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

Shopping i Indre By foregår ofte med en bil i hælene, hvis du da ikke svinger dankortet omkring Strøget eller Købmagergade. Er tidligere tiders snak om gågader blevet forpestet af trafikosen? KBH går på jagt efter fodfolkets fremtid i Middelalderbyen.

relaterede
visioner

læservision
København
Nyuddannet arkitekt vil skabe et "pensionat for træerne" på Langelinie og langs resten af havnen. Genbrug af ældre træer er nemlig billigere og kan bevare byens større træer.

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling