pixel

Københavns dyreste lejlighed koster nu 35 mio. kr.

Hvis du vil finde Københavns dyreste lejlighed, skal du nu til Middelalderbyen. Beliggenheden og hele tre tagterrasser er med til at trække prisen op.

Prisrekord i København

Indtil for nylig var den dyreste lejlighed sat til salg i København en penthouselejlighed i Nordhavn til 32,5 millioner kroner.

Men nu har en lejlighed på Silkegade i Indre By overhalet den.

Vil man købe dén, skal man af med 35 millioner kroner.

For den pris får man til gengæld 291 kvadratmeter med udsigt til spiret på Nikolaj Kunsthal. Men kun to soveværelser.

Nyrenoveret midt i byen

Aldersmæssigt er denne lejlighed altså i den helt anden grøft end den foregående rekordholder i The Silo i Nordhavns Århusgadekvarter, som er omgivet af nybyg til alle sider.

Den lille smutvej mellem Pilestræde og Købmagergade er blandt byens ældste gader — navngivet efter Silkekompagniet i 1600-tallet, da Christian IV fik tyske vævere til landet for at sætte gang i produktion af silke.

Lejligheden er dog væsentligt yngre og nyrenoveret.

Det er arkitekten og chefdesigneren bag fornyelsen af Nimb Hotel, der har stået for designet af lejlighedens tre etager og ikke mindre end tre tagterrasser midt imellem Kongens Nytorv, Kongens Have og Christiansborg.

Den har da også et moderne og noget hotelagtigt udtryk med bjælker pakket ind i brændt stål og sort marmor på badeværelset.

Nye højder for priser

Der er dog fortsat lang vej op til den dyreste udbudte lejlighed nogensinde. Den kan man også finde i Indre By.

Tilbage i 2016 blev Joe & Juice-stifteren Kaspar Basses 474 m2 store lejlighed i Indre København sat til salg for 50 millioner. Prisen blev dog senere sat fem millioner ned, og i januar 2020 blev den taget af markedet.

Men prisniveauet i København er i dag betydeligt højere end i 2016. At der allerede nu — mindre end et halvt år efter The Silo-lejlighedens prisrekord — er sat en ny, ligger godt i tråd med prisudviklingen for boliger i Danmark generelt.

Vi er selvfølgelig i en helt særlig prisklasse på Silkegade, men over hele linjen stiger boligpriserne.

Huse, ejerlejligheder og sommerhuse er ifølge Boligsiden steget henholdsvis 12, 14 og 19 procent i pris fra marts sidste år til marts i år.

I region Hovedstadener huspriserne steget 16,8 procent det seneste år — og priserne på ejerlejligheder følger tæt efter med en stigning på 14,8 procent. En gennemsnitlig kvadratmeter i en københavnsk lejlighed koster nu 48.692 kroner.

København K er fortsat byens dyreste postdistrikt at få adresse i — med Frederiksberg C på en 2. plads.  

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
København
Nyuddannet arkitekt vil skabe et "pensionat for træerne" på Langelinie og langs resten af havnen. Genbrug af ældre træer er nemlig billigere og kan bevare byens større træer.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling