pixel

Kødbys-oprør ulmer

kbh magasin

Er kreative Kødbyen ved at kuldsejle? Solide huslejestigninger skaber i hvert fald oprørske december-dønninger i det københavnske svar på New Yorks Meatpacking-district.

Siden 2005 har Københavns Kommune satset på at blande de traditionelle kødhandlere i Den Hvide Kødby på Vesterbro op med nye kreative erhvervsdrivende og happenin' beværtninger.

Hipster-densiteten i området, særligt efter mørkets frembrud, tyder på succes, men der er ikke rigtig penge i strategien for Kommunen, der tidligere på efteråret erklærede sig klar til at sælge hele området, og nu altså piller ved det oprindelige lokkemiddel: billig husleje. Endda med tilbagevirkende kraft.

Læs meget mere hos Politiken

Emner

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

Et efterslæb på renovering til 1,2 milliarder kr. gør Kødbyens fremtid usikker. Københavns politikere beslutter nu, om den skal sælges — med konsekvenser for de kreative erhverv.

relaterede
visioner

læservision
København
Nyuddannet arkitekt vil skabe et "pensionat for træerne" på Langelinie og langs resten af havnen. Genbrug af ældre træer er nemlig billigere og kan bevare byens større træer.

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling