pixel

Magasinet KBH får ikke støtte og siger farvel som blad

Ny SF-borgmester vil ikke tage KBH med til forhandlingsbordet

kbh magasin

Fakta

Oplag
Hver måned (bortset fra august) sendte Magasinet KBH fra 2005 til oktober 2010 cirka 30.000 gratis magasiner på gaden i København. 57 numre blev det til i alt.

Hjemmeside
Denne hjemmeside blev lanceret som supplement til magasinet i april 2010.

Unikt i verden
Magasinet KBH er blevet omtalt i mange sammenhænge i medier verden over. Fra Norge til Japan. Fra Australien til England. Det var unikt i verden, at en by havde et populærmagasin med vægt på byens udvikling.

Udstillet
Magasinet KBH var udstillet i blandt andet Tokyo i 2009 og i Madrid i 2010.

Flere priser
Magasinet KBH vandt hovedprisen som ”Årets Magasin i Danmark” under MagAwards 2007.

Politiken iByen udnævnte Magasinet KBH til ”Årets Blad” i en artikel i 2007.

Magasinet var nomineret til "Årets Arne" i 2008 og 2011.

Det første nummer af Magasinet KBH udkom i juli 2005.

Det foreløbigt sidste nummer af Magasinet KBH

Det sidste nummer af Magasinet KBH udkom i oktober 2010

Magasinet KBH genopstår ikke på tryk, og fremtiden for denne webside er meget usikker.

Igennem de seneste tre måneder har vi appelleret til Københavns Kommunes politikere om at tage en støtteaftale med magasinet op til de igangværende forhandlinger om næste års budget.

I skrivende stund har godt 3.600 mennesker på www.vivilhavekbhtilbage.dk erklæret deres støtte til det åbne brev vi har skrevet til kommunen.

Særligt har vi forsøgt at tale til Ayfer Baykal fra SF, der i denne sammenhæng er en nøgleperson. Magasinet KBHs kerneområde, arkitektur og byudvikling, falder nemlig ind under hendes borgmesterområde: teknik- og miljø.

Det vil være normalt, at netop denne borgmester bringer en sag som Magasinet KBH op under budgetforhandlingerne, og det vil være helt centralt med henblik på at sikre et flertal.

Borgmesteren siger nej

Men det ønsker borgmesteren ikke at gøre. Efter gennem flere måneder at have kommunikeret til Ayfer Baykal, modtog Magasinet KBH et svar den 9. september.

Heri står dog blot en kritik af, at Magasinet KBH sidste år kritiserede borgmesterens forgænger, Bo Asmus Kjeldgaard, også SF, og en erklæring om at kommunen ikke var det økonomiske grundlag for Magasinet KBH.

Om den massive opbakning til en støtteaftale fra både fagfolk og københavnere, konstateres blot, at den også var til stede sidste år.

Derfor må vi nu opgive at lave en ny støtteaftale med Københavns Kommune. På forhånd havde ellers både Det Radikale Venstre og flere enkeltpersoner fra andre partier tilkendegivet, at de ville støtte sådan et forslag.

Men uden støtte fra borgmesteren og SF kan sådan et forslag umuligt vedtages.

Tak for al støtten

Det er vi meget, meget kede af. Vi ville gerne igen have leveret let tilgængelig information om byens udvikling i trykt form, men det lader sig ikke gøre uden støtte. Dertil er byudvikling for kommercielt uinteressant.

Magasinet KBH vil gerne sige et stort tak til alle de mennesker der har støttet os på den ene eller den anden måde – ikke mindst i kampagnen www.vivilhavekbhtilbage.dk, der altså desværre ikke havde nogen effekt.

Magasinet vil ikke udkomme på tryk igen!

Fremtiden

Denne hjemmesides redaktør, Noe Habermann, vil i den nærmeste fremtid forsøge at konstruere en ny model for sidens fortsatte liv.

Overtegnede, Anders Ojgaard, der stiftede magasinet tilbage i 2005, trækker sig dog nu ud af projektet og siger farvel København. Tak for denne gang!

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling