pixel

Østerbro Skøjtehal åbnet: 13-årig boble er væk

13 år efter at Østerbro Skøjtehal blev revet ned, har bydelen igen fået en fast skøjtehal. Åbningen markerer samtidig start på nyt kvarter.

Østerbro Skøjtehal åbnet efter 13 års ventetid

Hvis du gik forbi Østre Gasværk Teater eller B93’s fodboldbaner den 14. august, kunne du have lånt skøjter kvit og frit lige rundt om hjørnet og været med til is-disko.

De dansende skøjteløbere markerede, at Østerbro nu — 13 år efter at den gamle Østerbro Skøjtehal ved Parken blev revet ned — igen har fået en permanent skøjtebane.

Tilbage i 2008 var tanken, at der skulle bygges en erstatning i Ryparken, men den kom i stedet til Ørestad — til stor fortrydelse for den gamle hals skøjte- og ishockeyklub.

De to klubbers medlemmer kunne dog fortætte med at stå på skøjter på Østerbro, for isen kom tilbage til bydelen. Denne gang på Østre Gasværksgrunden og i en midlertidig indpakning:

De seneste ti år har et hvidt gummitelt gemt en skøjtebane under sig. 

Men nu er den oppustelige boble forsvundet til fordel for en 5.227 m2 stor, splinterny og markant mere stabil skøjtehal.

Ørestads søsterhal

Den nye skøjtehal er tegnet af Christensen & Co. Arkitekter.

Det var samme tegnestue, der også stod bag skøjtehallen i Ørestad, som altså endte med at løbe med pengene, da den gamle hal på Østerbro skulle erstattes.

Og ligesom søsterhallen i Ørestad er den nye på Østerbro kort sagt en flad firkant dækket med paneler.

Til forskel fra Ørestad Skøjtehals lyse glasdetaljer, er facaden på Østerbro-pendanten dog dækket af bronzefarvet metal.

Inde i hallen kan man finde en 30x60 meter skøjtebane og tribuner med plads til 500 tilskuere. Og i den mindre kolde del af bygningen er der multisal, styrketræningsrum, dansesal og foreningslokaler.

Det sociale omdrejningspunkt er en café beklædt med træpaneler i varme nuancer, der skal skabe en kontrast til den kølige is, som huset ellers er sat i verden for at rumme. 

Ved siden af skøjtehallen kan 270 biler holde parkeret i et nyt flere-etagers parkeringshus til hallens gæster og beboerne i de boliger, der i fremtiden bliver dens nabo. For området er under udvikling til det såkaldte Østre Gasværk Kvarter.

Nyt kvarter med fem karréer 

Udover teater og fodboldbaner, lidt containere og parkeringspladser har den store grund været tæt på tom, siden det meste af Østre Gasværk blev revet ned i 1970'erne.

Men fremover vil der — udover skøjtehallen og dens parkeringshus — også slutte sig en park, et plejecenter og fem hesteskoformede karréer med private og almene boliger til Østre Gasværk Kvarteret.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
Valby
Klubber og foreninger i Valby Idrætspark har en ambitiøs vision om at lave området til en hel idrætsby.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling