pixel

Efter 13 års fravær: Østerbro åbner sin nye skøjtehal til marts

Byggeriet af Østerbros kommende skøjtehal skrider frem. Forventet adgang til isen næste forår.

Østerbro Skøjtehal

Det er 12 år siden, at Østerbros gamle skøjtehal blev revet ned. I den mellemliggende periode har skøjteglade københavnere måttet tage til takke med en midlertidig skøjtehal i et gummitelt bag Østre Gasværk Teater.

Hidtil har meldingen været, at den nye Østerbro Skøjtehal ville åbne i begyndelsen af 2021, men nu er byggeriet så fremskredent, at man kan melde et lidt mere præcist forventet åbningstidspunkt ud, nemlig marts næste år.

Dermed er der kun et lille halvt år, til Østerbro endelig igen har en rigtig skøjtehal.  

Den nye Østerbro Skøjtehal bliver desuden det første færdige byggeri i det nye boligområde Østre Gasværk Kvarter, der i de kommende år vil skyde op på den såkaldte Gasværksgrund.

Efter skøjtehallen vil næste færdiggjorte etape af Østre Gasværk Kvarter blive den såkaldte park- og aktivitetsring, der skal omkranse det nye kvarter og B93’s fodboldbaner med rekreative faciliter og stiforbindelser.

Østerbro Skøjtehal er tegnet af Christensen & Co. Arkitekter, der tidligere har stået bag genfødslen af K.B. Hallen og Ørestad Skøjtehal.

Den over 5.000 m2 store hal vil kommer til at rumme en 30 x 60 meter skøjtebane, 500 tilskuerplads samt diverse klub- og servicefaciliteter.

Skøjtehalsbyggeriet er Københavns Kommunes første byggeri, der er undfanget som et såkaldt offentligt privat partnerskab, OPP, hvor kommunen finansierer og ejer hallen, mens entreprenørfirmaet Casa står for byggeriet og ejendomsinvesteroren Deas er ansvarlig for drift og vedligeholdelse i de kommende 24 år.

Der er rejsegilde på byggeriet 5. oktober. Det skulle egentlig være afholdt i foråret, men blev som så meget andet udsat på grund af coronanedlukningen.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
Valby
Klubber og foreninger i Valby Idrætspark har en ambitiøs vision om at lave området til en hel idrætsby.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling