pixel

Palæ iklædt franske kniplinger

Byggeplads-lidende Kongens Nytorv har hidkaldt parisiske eksperter i alternative stillads-bannere.

kbh magasin

Fakta

'Jour de France'

Et specialdesignet stillads-banner af den franske kunstner Pierre Delavie.

Hænger på den renoveringsramte Franske Ambasade, Kongens Nytorv 4, Kbh K.

Det Thottske Palæ er opført af admiral og nationalhelt Niels Juel i årene 1683-86.

Der er kommet visuel nødhjælp fra Frankrig til Kongens Nytorv, der ellers ikke har det for muntert for tiden, med hele Krinsen indhegnet af høje reklameplankeværk ind til metrobyggeriet, og fornemme d'Angleterre ganske formummet i bleg og blå ombygningsplastik.

Lige ved tærsklen til Nyhavn skal nu også Det Thottske Palæ renoveres, men i stedet for en grå støvskærm med en råbende mobiltelefon-reklame, er søhelten Niels Juels 330 år gamle bygning blevet dækket af et slør med kæmpe, rødbrune kniplinger.

Forgænger på Champs-Elysées

Det er den Franske Ambassade, som bor derinde i palæet, der har bedt landsmanden Pierre Delavie om at specialdesigne et stillads-banner til Frederiksstadens tidligere så stolte plads. Og kunstneren har skabt et værk, som han kalder 'Jour de France', og som skal udtrykke hjemlandets tradition for elegance og, ja, kniplinger. For at opnå den ønskede effekt af et slør, er mønsteret lagt oven på et billede af den facade, der gemmer sig bag banneret.

Stillads-banneret er kniplet i selskab med ligeledes franske ATHEM, der er eksperter i at dække ombygninger med haute couture i overstørrelse. I Paris har de på spektakulær vis blandt andet stillet gigantiske Louis Vuitton-kufferter på Champs-Elysées og forvoksede Jaeger-LeCoultre-urværker på Place Vendôme – og pakket et bankhovedsæde på Boulevard de Italiens ind i brunt papir.

kongens_nytorv_pierre_delavie_2.jpg

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling