pixel

12-etagers hotel åbner ud til Øresund

Næste skridt i udviklingen af Kastrup Havn er taget. Nyt hotel et metrostop fra Københavns Lufthavn er åbnet.

scandic hotel kastrup havn

København er blevet endnu et hotel rigere.

Scandic CPH Strandpark — som det nye hotel hedder — er tegnet af Schmidt Hammer Lassen og bidrager med 357 til de i alt knap 1.000 nye hotelværelser, der er blevet bygget nær lufthavnen de seneste år.

Hotellet ligger i første række til Øresund og et enkelt metrostop fra Kastrup Lufthavn. 

Med placeringen vil det uden tvivl også komme til at fungere som transit-hotel, men målsætningen er ikke mindst et business-hotel, med nogle leasure-goder, der skal gøre forretningsmøderne lidt mere tålelige.

Tropisk regnskyl

Fra skybaren på 11. sal vil der være god mulighed for både havudsigt og flyspotting i lidt mere luksuriøse omgivelser end fra Flyvergrillen på Amager Landevej.

Og når man har fået nok af Cabernet Sauvignon og Boeing 747'ere kan man fortrække til hotellets ambitiøse wellness-afdeling.   

Her vil man kunnne indtage et dampbad med 'tropisk regnskyl', en klassisk finsk sauna og — ifølge Scandic — Danmarks første og indtil videre eneste 'snebad', hvor man kan lade snekrystaller dale ned over sig, mens kroppen stadig snurrer lidt efter de tre glas cabernet.

Der er også blevet plads til en swimmingpool, og oplevelsen vil ikke være forbeholdt forretningsfolk på et dagsbesøg i København, men vil være åben for alle, der køber sig en dagspa-billet.

Søren Fawerber, Scandics adm. direktør i Danmark, siger:

»Vi har den holdning, at luksus og wellness ikke behøver være eksklusivt og kun for de få. Scandic har altid været for alle, høj som lav, det skal wellness også være.«  

Scanport

Hotellets samlede 25.000 kvadratmeter er ikke blot Scandics seneste landvinding på det boomende københavnske hotelmarked. Det er samtidigt en del af et større projekt, nemlig Tårnbys nye, internationale erhvervsområde Scanport, der er under udvikling i Kastrup Havn.

Med kun én kilometer til Københavns Lufthavn, Øresundsbroen og Europas motorvejsnet bryster Scanport sig af 'Nordens mest internationale beliggenhed', og den erklærede vision for området er at kombinere infrastrukturel tilgængelighed med arkitektur af "høj kvalitet".

Håbet er desuden, at havnens leben — og nærheden til Amager Strandpark — vil bidrage til gøre Scanport til et internationalt erhvervsområde, hvor byggeriet er bæredygtigt, og hvor balancen mellem arbejde og fritid er umiskendelig københavnsk.

Dén samlede vision for området er også det nye hotels selling point, der ud over konferencelokaler, bar og wellness-område også vil byde på en café og restuarant.

Arkitekttegnet business

Det er Skanska, der står bag udviklingen af både hotellet og Scanport, og bortset fra den ældre, fredede 'Bryggergården' vil fremtidens bygninger på området ifølge Skanska have det tilfælles, at de alle vil være tegnet af internationalt anerkendte arkitekter.

Kastrup Havns forvandling fra beskedent havneleje til arkitekttegnet business hub blev skudt igang i med medicinalkoncernen Ferrings nye, danske hovedkontor tegnet af britiske Norman Foster, der også er kendt for blandt andet Elefanthuset i Københavns Zoo og Rigsdagen i Berlin. 

Her er man godt i gang med indflytningen, og sammen med 3XNs 'Blå Planet' er Ferrings domicil nu nærmeste nabo til det nye hotel. 

Der er flere domiciler på vej til området, der samlet set skal rumme mere end 90.000 mog vil brede sig hele vejen fra havnen til Amager Strandvej.

P.t. er der dog endnu ikke sat gang i byggeriet af den del af projektet, der skal ligge tættest på vejen.

Flere Scandic-hoteller på vej

Det er ikke kun i Kastrup, at Scandic udvider sit imperium.

København er en erklæret del af hotelkædens kernemarked, og dens næste to hoteller i hovedstaden er lige på trapperne:

Scandic Nørreport med 100 værelser forventes klar til åbning i november 2021, mens Scandic Spectrum på Kalvebod Brygge bliver hotelkædens største med 632 værelser og åbner i marts 2022.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

Endnu et lufthavnshotel er åbnet. 'Comfort Hotel' kan bryste sig af Nordeuropas største konferencecenter ved en lufthavn — og en bar med udsigt over flyene.

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling