pixel

Hotel-boom i lufthavnen

To store lufthavnshoteller åbner i 2020 med skybars til flyspotterne.

scandic hotel scanport

København bygger hoteller som aldrig før, og nu gælder det også ved byens lufthavn, hvor to store nye af slagsen synkront er klar til at skyde op over de næste år og mangedoble antallet af overnatningssenge inden for gåafstand af terminalerne.

Kort
Comfort Hotel

Med samlet små 1.000 hotelværelser og hver sin skybar på toppen vil lufthavnshotellerne fra 2020 både tilbyde sig for de mange flere korttids- og gennemrejsende, der forventes med Københavns Lufthavns ekspansionsplaner, og for de lokale flyspottere, der vil opgradere fra en Cocio på Flyvergrillen.

Størst og tættest på landingsbanerne bliver Comfort Copenhagen Airport på Ellehammervej, opført i det tidligere parkeringsområde P9 ved Terminal 3. Som nærmeste nabo til det eksisterende lufthavnshotel – det gamle Hilton, der nu hedder Clarion Copenhagen Airport og drives af Nordic Choice Hotels, der også bygger det nye.

Næsten 600 lidt billigere værelser end Clarion-hotellet får Comfort-hotellet, fordelt i tre fløje som en trevinget flypropel. De 11-12 etager høje fløje bygges op omkring en kæmpe søjlefri konferencesal inspireret af en hangar. Og temaet fuldendes med en facadebeklædning af samme type aluminium, som flyvemaskiner bruger.

Arkitekter på de 40.000 kvadratmeter (medregnet p-kælder) er svenske Krook & Tjäder med Kullegaard som lokal partner. Og for at gøre den skandinaviske treenighed komplet er Nordic Choice Hotels norsk, ejet af hotelkongen Petter A. Stordalen, der også er igang med at forvandle gamle fornemme Centralpostbygningen på Postgrunden til moderne hotel.

Kort
Scanport

Direkte ud til Øresund

Den anden nye kommende flyspotter-bar er på vej ét metrostop før lufthavnen. Scandic Airport Hotel bliver nemlig nabo til Den Blå Planet og det stjernearkitekttegnede Ferring-domicil i udviklingsområdet Scanport, som de fleste nok stadig bedst kender som Kastrup Havn.

Scandic i Scanport bliver 13 etager højt men ellers omtrent halvt så stort som Comfort-hotellet, det vil sige godt 350 værelser fordelt på 25.000 kvadratmeter (medregnet p-kælder). Til gengæld kommer det til at ligge omgivet af havnebassinet og med udsigt til Øresund fra tagterrassen på 11. sal.

Scandics lufthavnshotel er tegnet af Schmidt Hammer Lassen Architects og opføres af Skanska, der står bag hele udviklingen af Scanport.

Som Danmarks største hotelkæde er Scandic selvfølgelig også i forvejen en væsentlig medspiller i tidens københavnske hotel-byggeboom. Blandt andet med udvidelsen af Falkoner Centret og Scandic Spektrum på Kalvebod Brygge, der bliver det største hotel i hele kæden.

Ifølge hotelbrancheforeningen Horesta er der samlet set over 8.000 nye hotelværelser på vej til København i de næste tre år, en kapacitetsudvidelse på 47 procent.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Indre By
København er en hård by med få træer, mente arkitekten bag Blox. Hun har en vision om, at der skal vokse '1.000 træer' ved siden af den udskældte bygning.

seneste
byens rum