pixel

Hotel-boom i lufthavnen

To store lufthavnshoteller åbner i 2020 med skybars til flyspotterne.

scandic hotel scanport

København bygger hoteller som aldrig før, og nu gælder det også ved byens lufthavn, hvor to store nye af slagsen synkront er klar til at skyde op over de næste år og mangedoble antallet af overnatningssenge inden for gåafstand af terminalerne.

Med samlet små 1.000 hotelværelser og hver sin skybar på toppen vil lufthavnshotellerne fra 2020 både tilbyde sig for de mange flere korttids- og gennemrejsende, der forventes med Københavns Lufthavns ekspansionsplaner, og for de lokale flyspottere, der vil opgradere fra en Cocio på Flyvergrillen.

Størst og tættest på landingsbanerne bliver Comfort Copenhagen Airport på Ellehammervej, opført i det tidligere parkeringsområde P9 ved Terminal 3. Som nærmeste nabo til det eksisterende lufthavnshotel – det gamle Hilton, der nu hedder Clarion Copenhagen Airport og drives af Nordic Choice Hotels, der også bygger det nye.

Næsten 600 lidt billigere værelser end Clarion-hotellet får Comfort-hotellet, fordelt i tre fløje som en trevinget flypropel. De 11-12 etager høje fløje bygges op omkring en kæmpe søjlefri konferencesal inspireret af en hangar. Og temaet fuldendes med en facadebeklædning af samme type aluminium, som flyvemaskiner bruger.

Arkitekter på de 40.000 kvadratmeter (medregnet p-kælder) er svenske Krook & Tjäder med Kullegaard som lokal partner. Og for at gøre den skandinaviske treenighed komplet er Nordic Choice Hotels norsk, ejet af hotelkongen Petter A. Stordalen, der også er igang med at forvandle gamle fornemme Centralpostbygningen på Postgrunden til moderne hotel.

Direkte ud til Øresund

Den anden nye kommende flyspotter-bar er på vej ét metrostop før lufthavnen. Scandic Airport Hotel bliver nemlig nabo til Den Blå Planet og det stjernearkitekttegnede Ferring-domicil i udviklingsområdet Scanport, som de fleste nok stadig bedst kender som Kastrup Havn.

Scandic i Scanport bliver 13 etager højt men ellers omtrent halvt så stort som Comfort-hotellet, det vil sige godt 350 værelser fordelt på 25.000 kvadratmeter (medregnet p-kælder). Til gengæld kommer det til at ligge omgivet af havnebassinet og med udsigt til Øresund fra tagterrassen på 11. sal.

Scandics lufthavnshotel er tegnet af Schmidt Hammer Lassen Architects og opføres af Skanska, der står bag hele udviklingen af Scanport.

Som Danmarks største hotelkæde er Scandic selvfølgelig også i forvejen en væsentlig medspiller i tidens københavnske hotel-byggeboom. Blandt andet med udvidelsen af Falkoner Centret og Scandic Spektrum på Kalvebod Brygge, der bliver det største hotel i hele kæden.

Ifølge hotelbrancheforeningen Horesta er der samlet set over 8.000 nye hotelværelser på vej til København i de næste tre år, en kapacitetsudvidelse på 47 procent.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

relaterede
artikler

Endnu et lufthavnshotel er åbnet. 'Comfort Hotel' kan bryste sig af Nordeuropas største konferencecenter ved en lufthavn — og en bar med udsigt over flyene.

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling