pixel

Netflix udraderer København

En postapokalyptisk hovedstad sætter scenen for den første danske seriesatsning fra streaminggiganten.

the rain tivoli

Der er langt fra de sædvanlige, farvesstrålende Nyhavns-glansbilleder af Wonderful Copenhagen til det hærgede, mennesketømte København, som hele verdens Netflix-seere snart præsenteres for i 'The Rain'.

For som om københavnerne ikke var plaget nok af regnen i forvejen, bliver nedbøren i den dystopiske fremtidsfortælling også giftig og slår os næsten allesammen ihjel sammen med det meste af Skandinaviens befolkning.

Blandt andet Iben Hjelje og Mikkel Boe Følsgaard dukker dog op mellem de overlevende i seriens otte episoder, som udgives globalt på Netflix 4. maj.

Handlingen følger et isoleret ungt søskendepar (spillet af Alba August og Lucas Lynggaard Tønnesen), der en håndfuld år efter katastrofen begiver sig ud i postapokalypsens København og slutter sig til en lille gruppe på farefuld søgning efter et nyt samfund.

Dermed er der selvfølgelig lagt op til dramatisk behandling af de eksistentielle spørgsmål kendt fra beslægtede successer som 'The Walking Dead', nu på dansk (trods den engelske titel): Hvor dybt stikker civilisationen i os? Hvor langt vil du gå for at redde dig selv og dine?

I halen på Zombiehagen

Med sin visuelt ambitiøse københavnerdystopi følger 'The Rain' efter flere andre nylige bud fra filmens verden på den danske hovedstads velkendte gadebilleder malet over med en fantasifuld fremtidspensel, der tidligere var forbeholdt metropolerne i de store dyre amerikanske blockbusters og serier.

Sidste år blæste 'QEDA' et oversvømmet København anno 2095 op på biograflærrederne. Og med de første traileres ildevarslende panoreringer over et øde og forfaldent centrum omkring Rådhuspladsen læner 'The Rain' sig en hel del op af novellefilmen 'Zombiehagen' fra 2014 (gys over den ovre hos Ekko Shortlist). Skaberen af 'Zombiehagen', Jonas Ussing, er da også med på det visuelle effekt-hold bag Netflix-serien.

'The Rain' er det første skandinaviske resultat af en Netflix-strategi om at investere i eget lokalt indhold til streamingtjenestens abonnenter, på samme måde som blandt andet den roste tyske spændingsserie 'Dark'.

Serien er således produceret af danske Miso Film ('Så længe jeg lever', '1864') og optaget i Danmark og Sverige med lokale kræfter også bag kameraet. Den er skrevet af Jannik Tai Mosholt (‘Borgen’) og instrueret af Kenneth Kainz (‘Skammerens datter’) og Natasha Arthy (‘Se til venstre, der er en svensker’).

Se to trailere til 'The Rain' herunder:

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Valby
Et indendørs mødested for både voksne og børn — dét mangler i mange af Københavns bydele, mener SquareOne Arkitekter.

seneste
byens liv

  • Byens Liv
  • Nørrebro
Jungletema og overnatning i telt på Ydre Nørrebros nye vandrerhjem, der er inspireret af stifternes rygsækrejser i Sydamerika