Netflix udraderer København

En postapokalyptisk hovedstad sætter scenen for den første danske seriesatsning fra streaminggiganten.

the rain tivoli

Der er langt fra de sædvanlige, farvesstrålende Nyhavns-glansbilleder af Wonderful Copenhagen til det hærgede, mennesketømte København, som hele verdens Netflix-seere snart præsenteres for i 'The Rain'.

For som om københavnerne ikke var plaget nok af regnen i forvejen, bliver nedbøren i den dystopiske fremtidsfortælling også giftig og slår os næsten allesammen ihjel sammen med det meste af Skandinaviens befolkning.

Blandt andet Iben Hjelje og Mikkel Boe Følsgaard dukker dog op mellem de overlevende i seriens otte episoder, som udgives globalt på Netflix 4. maj.

Handlingen følger et isoleret ungt søskendepar (spillet af Alba August og Lucas Lynggaard Tønnesen), der en håndfuld år efter katastrofen begiver sig ud i postapokalypsens København og slutter sig til en lille gruppe på farefuld søgning efter et nyt samfund.

Dermed er der selvfølgelig lagt op til dramatisk behandling af de eksistentielle spørgsmål kendt fra beslægtede successer som 'The Walking Dead', nu på dansk (trods den engelske titel): Hvor dybt stikker civilisationen i os? Hvor langt vil du gå for at redde dig selv og dine?

I halen på Zombiehagen

Med sin visuelt ambitiøse københavnerdystopi følger 'The Rain' efter flere andre nylige bud fra filmens verden på den danske hovedstads velkendte gadebilleder malet over med en fantasifuld fremtidspensel, der tidligere var forbeholdt metropolerne i de store dyre amerikanske blockbusters og serier.

Sidste år blæste 'QEDA' et oversvømmet København anno 2095 op på biograflærrederne. Og med de første traileres ildevarslende panoreringer over et øde og forfaldent centrum omkring Rådhuspladsen læner 'The Rain' sig en hel del op af novellefilmen 'Zombiehagen' fra 2014 (gys over den ovre hos Ekko Shortlist). Skaberen af 'Zombiehagen', Jonas Ussing, er da også med på det visuelle effekt-hold bag Netflix-serien.

'The Rain' er det første skandinaviske resultat af en Netflix-strategi om at investere i eget lokalt indhold til streamingtjenestens abonnenter, på samme måde som blandt andet den roste tyske spændingsserie 'Dark'.

Serien er således produceret af danske Miso Film ('Så længe jeg lever', '1864') og optaget i Danmark og Sverige med lokale kræfter også bag kameraet. Den er skrevet af Jannik Tai Mosholt (‘Borgen’) og instrueret af Kenneth Kainz (‘Skammerens datter’) og Natasha Arthy (‘Se til venstre, der er en svensker’).

Se to trailere til 'The Rain' herunder:

Mest læste

Li’ KBH

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
Vesterbro
Godsbaneterrænet omdannet til Vesterbros nye grønne hjerte.

seneste
byens liv

close logo

Opmærksomhed og debat giver bedre by

Støt Magasinet KBH – fra kun 20,-/md.