pixel

Tjekliste til Gebenhagen

Nyt turistkort udfordrer kinesere til at bruge byen som en københavner.

kinesisk turistkort gebenhagen

Fakta

Kinesisk københavnerkort

Tegnet af grafisk designer Dennis Andersen.

Produceret og distribueret af Wonderful Copenhagens Kina-projekt Chinavia.

Udleveres blandt andet i Copenhagen Visitors Centre, Vesterbrogade 4A, Kbh V.

Hør Rådhusklokkerne ringe, tjek. Spot en ladcykel med børn i, tjek. Hæng ud på Hipsterbroen, tjek. Bestil en kradser med congobajer, tjek. Hvis du er kinesisk turist i Gebenhagen, er du nu allerede godt på vej mod en oplevelse af byen, der kommer tættere på københavnerne og den københavnske livsstil.

I hvert fald ifølge det nye turistkort, som Wonderful Copenhagen har udviklet specifikt til Hovedstadens eftertragtede gæster fra Kina. På bagsiden af det traditionelle bykort med gadenavne og udvalgte attraktioner har turismeorganisationen nemlig med lige dele insider-indsigt og selvironi opstillet i alt 52 små udfordringer at krydse af i The Copenhagen Challenge.

Smag, opdag og oplev

Som en alternativ guide til København opfordrer tjeklisten til at smage, opdage og opleve typiske københavnerting, der både inkluderer og går videre end de klassiske turistnedslag. I alt er der otte overordnede kategorier at sætte flueben ved.

Der er de iagttagende, som den hvor der skal lægges mærke til traditioner som Rådhusklokkerne og det allestedsnærværende Dannebrog, og som "Spot en københavner", hvor det gælder om at få øje på karakteristiske københavnertyper som hipsteren, den cyklende skønhed og børnehaven på udflugt.

Der er kategorier, der udfordrer kineserne til københavnske oplevelser som havnebad og udendørs koncerter, og til at hænge ud som de lokale, hvilket blandt andet vil sige på grønne kirkegårde og brune værtshuse. I forlængelse heraf følger de eksperimenterende kulinariske kategorier "Smørrebrød" og "Pølsevogn", der anbefaler og forklarer lokale specialiteter som stjerneskud, dyrlægens natmad og to røde med brød.

Der er også en lille parlør-kategori med brugbare vendinger som "Her er hyggeligt!" og "Hedder du Jensen?", og en med udvalgte selfie-locations, der er særligt oplagte for de ofte eventyrglade kinesere, eksempelvis ved statuerne af Den lille Havfrue og H.C. Andersen.

Endelig er der en kategori med københavnske transportformer, som medtager havnebus og high tech-bycykel, men dog klogeligt udelader linje 5A, da meningen jo er, at kineserne skal få en god oplevelse.

Handy som nødparaply

Inspirationen til kortet, der vil mere end bare hjælpe med at finde vej rundt i Gebenhagen, er hentet i asiatiske rejsebøger. Den veloplagte grafiske stil fra tjeklisten går igen på forsiden med ikoner af fænomener, der er hverdag i København, men eksotiske i Kina.

Ladcykler, pølsevogne og kondiløbere er strøet ud over gadenettet med rund hånd, og så er københavnernes egne udflugtsmål som Torvehallerne, Kødbyen og Copenhagen Street Food fremhævet på lige fod med alle de sædvanlige slotte og kirker.

Som bonus er det kinesiske københavnerkort trykt på vandafvisende stenpapir, så det kan bruges som nødparaply i en håndevending. Det udleveres blandt andet i Københavns Turistinformation overfor Tivoli, men du kan også nærstudere det i pdf-format via følgende links: Forsiden her og bagsiden her.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling