pixel

Torvehaller på frederiksbergsk

Arkitekten bag Torvehallerne skal genskabe succesen ved Frederiksberg Rådhus.

p-plads bag frederiksberg rådhus

Den største plads på det centrale Frederiksberg? Det har så længe nogen kan huske været en parkeringsplads. På bagsiden af rådhuset står bilerne på rækker, der strækker sig over et område omkring tre gange så stort som rådhuspladsen på forsiden.

Men nu er kommunens politikere blevet enige om, at bilerne skal ned under jorden og den attraktive adresse langs Smallegade omdannes til et livlig byrum med torvehaller a la Israels Plads inde ved Nørreport.

Frederiksberg Kommune har endda indgået en hensigtserklæring med et konsortie, som Hans Peter Hagens er en del af – arkitekten og ildsjælen bag Torvehallerne, der med 115.000 ugentlige besøgende er blevet en endnu større succes, end nok selv han havde drømt om. Også selvom sortimentet på madmarkedet måske ikke er helt, som han drømte om.

»Vi skal bringe det bedste fra torvehallerne på Nørreport til Frederiksberg. Og pladsen bag Frederiksberg Rådhus er i bogstaveligste forstand et smørhul. Bilerne kommer under jorden og på overfladen forestiller vi os en smuk, levende markedshal og en udendørs træklædt torveplads med masser af de bedste råvarer fra alle Danmarks landdistrikter, og selvfølgelig med plads til afdelinger af både de nye og klassiske fødevarehandlende fra Frederiksberg,« lyder det fra Hans Peter Hagens i en pressemeddelelse.

100 stader

Omkring 100 indendørs stader og lige så mange udendørs forventes der at blive plads til på pladsen, hvor det også er meningen, at det klassiske lørdagsloppemarked skal fortsætte.

Arbejdet med at udarbejde en egentlig ny helhedsplan for området bag Frederiksberg Rådhus er nu sat i gang, og den forventes at være nået frem til den endelige godkendelse midt i 2019, hvorefter byggeriet af p-kælderen kan begynde. 

Bydelen har i forvejen et nyt madmarked på vej på hjørnet af Frederiksberg Allé og Platanvej, hvor Madkulturens Hus opføres oven på den kommende metrostation.

Emner

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
København
Nyuddannet arkitekt vil skabe et "pensionat for træerne" på Langelinie og langs resten af havnen. Genbrug af ældre træer er nemlig billigere og kan bevare byens større træer.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling