pixel

Valby Torvehaller lukker allerede igen

Blot fire måneder blev det til for Valbys lokale madmekka, der fik problemer kort efter åbningen.

kbh magasin

Da Valby Torvehaller åbnede i september, skulle det være en usnobbet, lokal pendant til de ultrapopulære Torvehaller i Kbh K. Men kort før jul må valbyboerne kigge meget langt efter den livlige torvestemning i de 700 kvadratmeter store, nyombyggede lokaler ved Valby Langgade.

På førstesalen står madboderne lukkede og forladte på rad og række, og i stueplan er blot et par enkelte stædige stadeholdere tilbage i et forsøg på at få den sidste julehandel med.

»Valby Torvehaller lukker med udgangen af december, og så kommer der et nyt koncept i lokalerne fra 1. april 2014. Hvilket koncept det er, kan jeg ikke løfte sløret for endnu,« siger investor Henrik Nielsen til Magasinet KBH.

valby_torvehal_magkbh_bentl_0018_5_.jpgvalby_torvehal_magkbh_bentl_0016_4_.jpg

Retsligt efterspil

Valby Torvehaller lagde i september ud med 20 forskellige udbydere af delikatesser, specialvarer og en hurtig bid mad til den kræsne og kvalitetsbevidste forbruger. Men langt de fleste af dem blev drevet af én enkelt partner, som i følge Henrik Nielsen ikke har formået at levere varen.

»Jeg har som investor stået på mål for projektet økonomisk, men samarbejdet med et firma, som jeg har betalt for at stå for driften og konceptet. Men de har åbenbart ikke haft musklerne til at drive det og ikke selv betalt deres kreditorer,« siger Henrik Nielsen.

Ifølge Magasinet KBHs oplysninger, begyndte det allerede at gå skævt ved indgangen til oktober med halvtomme stader og leverandører, der klagede over manglende betaling. Da den store partners ansatte heller ikke fik løn, stod 15 ud af 20 stader pludselig ubemandede i november, efterladende de få selvstændige stadeholdere alene om at udgøre Valby Torvehaller – og det med mange penge i klemme.

»Jeg ikke kan udtale mig om forløbet. Det får et retsligt efterspil, og det er i bund og grund noget, du skal snakke med min advokat om,« siger Henrik Nielsen.

valby_torvehal_magkbh_bentl_0012_3_.jpgvalby_torvehal_magkbh_bentl_0024_6_.jpg

Stader alene i verden

Frem til nøglen drejes endeligt om ved årets udløb, er der nu kun tre selvstændigt drevne stader tilbage i Valby Torvehaller. De små forretningsdrivende låser sig selv ind og ud og er helt alene om udfordringen med at skabe liv i lokalerne hver dag.

»Det har været en overvejelse, at lukke tidligere, men de sidste stadeholdere har selv valgt at holde åbent op mod jul, for at se, hvad de kunne magte at få trukket hjem af indtjening,« bekræfter Henrik Nielsen.

Shoppingcenteret Spinderiet, der huser Valby Torvehaller, ønsker ikke at udtale sig til Magasinet KBH om lukningen, men henholder sig til, at huslejen er betalt frem til 2015.

Ifølge Henrik Nielsen vil lokalerne også i fremtiden have med salg af fødevarer at gøre, men det bliver ikke under navnet Valby Torvehaller.

valby_torvehal_magkbh_bentl_0001_1_.jpg

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling