pixel

Vesterbrosten taler til dig

Krumbøjede rygge får forstenede ord med på Istedgade og Sønder Boulevard.

kbh magasin

For et år siden blev 65 brosten med indgraverede budskaber lagt i fortovet på Istedgade og Sønder Boulevard. En del af dem ligger der stadig - men har du lagt mærke til dem?

Med krumbøjet ryg kan du nyde den alternative gadekunst, der skildrer små udsnit af det virkelige byliv med budskaber som ”her passerer livet forbi” og ”må jeg komme med”.

img_6393.jpgimg_6324.jpg

At få øje på en brosten, der giver en lille tanke med på vejen, kan få de fleste til at stoppe smilende op og undre sig – hvor kom den fra, og hvad skal den betyde?

Når stenen siger ”hvad venter vi på” er der selvsagt mange svar, og den narrative kunst kan da også betyde lige præcis det, du selv synes.

Men vesterbrostenene opfordrer i hvert fald til at være tilstede på vores færden gennem byen. Til at ”høre bilerne” og se os omkring – og ikke mindst ned – så vi ikke glemmer at lægge mærke til bylivets gang.

img_6401.jpgimg_6393.jpg

Billedhuggeren Laila Westergaard, som selv bor på Vesterbro, er kunstneren bag projektet, som med støtte fra Vesterbros lokaludvalg og inspiration fra udtryk hørt på gaden, har graveret de mange budskaber i stenene.

Metrobyggeriet og andre lange fingre er skyld i, at der ikke mange af de 65 brosten tilbage, så nyd dem mens du kan. Hold især øje på Sønder Boulevard i nærheden af Kødbyen, og i den nedre del af Istedgade.

img_6399.jpg

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
København
Nyuddannet arkitekt vil skabe et "pensionat for træerne" på Langelinie og langs resten af havnen. Genbrug af ældre træer er nemlig billigere og kan bevare byens større træer.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling