pixel

Vesterbrosten taler til dig

Krumbøjede rygge får forstenede ord med på Istedgade og Sønder Boulevard.

kbh magasin

For et år siden blev 65 brosten med indgraverede budskaber lagt i fortovet på Istedgade og Sønder Boulevard. En del af dem ligger der stadig - men har du lagt mærke til dem?

Med krumbøjet ryg kan du nyde den alternative gadekunst, der skildrer små udsnit af det virkelige byliv med budskaber som ”her passerer livet forbi” og ”må jeg komme med”.

img_6393.jpgimg_6324.jpg

At få øje på en brosten, der giver en lille tanke med på vejen, kan få de fleste til at stoppe smilende op og undre sig – hvor kom den fra, og hvad skal den betyde?

Når stenen siger ”hvad venter vi på” er der selvsagt mange svar, og den narrative kunst kan da også betyde lige præcis det, du selv synes.

Men vesterbrostenene opfordrer i hvert fald til at være tilstede på vores færden gennem byen. Til at ”høre bilerne” og se os omkring – og ikke mindst ned – så vi ikke glemmer at lægge mærke til bylivets gang.

img_6401.jpgimg_6393.jpg

Billedhuggeren Laila Westergaard, som selv bor på Vesterbro, er kunstneren bag projektet, som med støtte fra Vesterbros lokaludvalg og inspiration fra udtryk hørt på gaden, har graveret de mange budskaber i stenene.

Metrobyggeriet og andre lange fingre er skyld i, at der ikke mange af de 65 brosten tilbage, så nyd dem mens du kan. Hold især øje på Sønder Boulevard i nærheden af Kødbyen, og i den nedre del af Istedgade.

img_6399.jpg

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

kommentarer

relaterede
artikler

  • Byens Liv
  • København
Kig ned! Små nye detaljer i Sundholmskvarterets fortov trækker små og store historier op mellem fliserne.

relaterede
visioner

læservision
Nordhavn
Nordhavn skal have et nyt vartegn. En gigantisk figur i træ af en trind Bademester, der kan skubbes i vandet ved en fælles indsats.

seneste
byens rum

  • Byens Rum
  • Sydhavn
To metrostationer, en ny folkeskole og et nyt boligområde skal bidrage til at binde det 'nye' og det 'gamle' Sydhavn bedre sammen. På Stejlepladsen er et nyt boligområde på vej.