pixel

Stor vindmøllepark ud for Amager tager første trin op af vandet

To projekter skal tage København et vigtigt skridt mod målet om CO2-neutralitet.

Havvindmøller

Op mod 160.000 husstande. Så mange københavnske boliger vil sidst i 2024 kunne få grøn strøm fra en ny vindmøllepark i Øresund.

De stort anlagte planer omfatter op til 40 vindmøller med en højde op til 220 meter — eller 100 meter højere end hvad der til den tid vil være Københavns højeste bygning.

Realiseringen af planerne om Nordre Flint Vindmøllepark afhænger dog af resultatet af den miljøvurdering, der er første skridt i arbejdet, og dén er netop nu blevet sat i gang. Kort sagt skal man vurdere, om vindmøllerns indvirkning på f.eks. vand eller fauna vil være væsentlig.

Falder vurderingen positivt ud, kan HOFOR gå i gang med etablere vindmøllerne fire kilometer øst for Saltholm i 2023, og køreturen over Øresundsbroen, eller indflyvningen til Kastrup, vil for altid blive end anden.

Storesøster mod syd

Med sine 160 MW vil møllerne producere fire gange så meget strøm som parken ved Middelgrunden, så det er en markant forgrønning af det københavnske elnet, der måske er på vej.

Men rent faktisk er Nordre Flint lillesøster til et andet projekt, ikke så langt væk.

Mod syd — ud for Køge og halvvejs mellem Danmark og Sverige — er man også gået i gang med at vurdere miljøpåvirkningen af den nye Aflandshage Vindmøllepark. Her vil op til 63 møller på samme højde sende 250 MW ind til hovedstadens elnet.

Tidsplanen er den samme som for Nordre Flint — altså ibrugtagning om cirka fem år og akkurat inden starten af 2025, hvor København har et erklæret mål om at være CO2-neutral.

Er man interesseret i miljøvurderingen, kan man til Energistyrelsen indsende forslag til, hvad der skal indgå i den. Læs mere her.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling