pixel

Spil basketball på taget i Ørestad

Nyt aktivitetstag tæt ved Bella Center er åbnet.

Bellakvarter aktivitetstag

Byens tage er over det seneste årti eller to blevet redefineret fra noget der skal lede regnvand ned i tagrender, til potentielle byrum der kan bidrage til livet i en tæt, urban verden.

Antallet af ansøgninger om at indrette tagterrasser er mangedoblet. Der plantes køkkenhaver på tage. Visioner om at drive industrielt landbrug på tage fremlægges i magasiner om byens udvikling. Og der laves såkaldte konditage.   

For godt et par uger siden åbnede Københavns andet eksempel på sidstnævnte i Bella Kvarter i Ørestad. Denne gang er benævnelsen dog et aktivitetstag.

På de 1.300 m2 er der blevet plads til at spille både basketball, hockey og fodbold, til at løbe sig en tur — og til en legeplads med 16 meter rutchebane.

Både beboere og besøgende kan besøge taget der har åbent hver dag fra 07.00-21.00. Banerne kan ikke bookes, så man må dukke op med en bold under armen og håbe på, at man kan få plads.  

Er der ventetid, kan den bruges på at indtage sin medbragte picnic ved en af områdets to bord-bænke.

Som nabo har det nye tag kontorerne for Copenhagen International Fashion Festival. Det er planen, at basketballbanen skal kunne bruges til modeshows, når behovet for at fremvise beklædning af og til bliver stærkere end nabolagets ønsker om at kaste med bolde.  

Aktivitetstaget er indrettet af specialisterne i legepladser og uderum hos Elverdal.

Du kan læse mere om det nye aktivitetstag her.

 

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling