pixel

Bo på Mandelas Allé og Moder Teresas Vej

Fredsprismodtagere og forfatterinder skal lægge navne til veje, plader og parker i hvert deres nyopførte københavnerkvarter.

kbh magasin

Politikerne i Københavns Kommunes Vejnavnenævn er blevet enige om, at vejnavne-temaet for det kommende kanalkvarter Enghave Brygge i Sydhavn skal være modtagere af Nobels Fredspris, mens det i Bella Kvarter i Ørestad er kvindelige forfattere fra ind- og udland, der skal hyldes og mindes.

Den gennemgående gade langs Enghave Brygges boligøer bliver således døbt Nelson Mandelas Allé og omgives af adresser som Martin Luther Kings Vej, Willy Brandts Vej og Moder Teresas Vej – i alt er 19 Nobelpris-modtagere udvalgt.

Central i forfatterinde-kvarteret i Ørestad City bliver Astrid Lindgrens Plads. Når de store parkeringspladser omkring Bella Center er omdannet til et nyt intimt bykvarter, kommer stræderne også til at hedde blandt andet Virginia Woolfs Vej, Emma Gads Vej, Dea Trier Mørchs Vej og Doris Lessings Vej.

Vejnavnenævnet har også besluttet at tilgodese kvinder, der er stærkt underrepræsenterede i Hovedstadens gadenet, i navngivningen af seks nye veje omkring Rigshospitalet og Bispebjerg Hospital. Ved Riget kommer derfor blandt andet en Nielsine Nielsens Vej, opkaldt efter Danmarks første kvindelige læge, og på Bispebjerg Bakke en Esther Ammundsens Vej, efter Københavns første kvindelige stadslæge.

Alle de nye vejnavne skal nu igennem høringer hos blandt andet de berørte lokaludvalg, inden de kan vedtages endeligt.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

I foråret fik 'Enghavebroen' en politisk hensigtserklæring — men ingen penge. Nu ser den nye bro over havnen ud til at komme med til forhandlingerne om byens budget for 2022.

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling