pixel

Udforsk fremtidens københavnerboliger

Udstilling samler over 50 af morgendagens boligprojekter i København under ét tag.

boliger københavn udstilling

Fakta

Housing and Welfare – Homes Ensembles City

Kunstakademiets Arkitektskole
Danneskiold-Samsøes Allé 51, Kbh K

19. marts - 14. maj 2015

Åbent alle dage fra klokken 11-18, gratis adgang.

Arrangeret af Institut for Bygningskunst, By og Landskab på Kunstakademiets Arkitektskole (KADK) i samarbejde med Statens Byggeforskningsinstitut på Aalborg Universitet.

1.000 nye københavnerne flytter til byen hver måned, og boligbyggerierne skyder op i alle hjørner af Hovedstaden for at følge med. Kanalhuse i Sydhavnen, ombyggede siloer i Nordhavnen, semiskyskrabere på Carlsberg, udsigtstårne ved Amager Strand og Islands Brygge, rækkehuse i Ørestaden eller på Refshaleøen – og alle mulige andre bud på et hjem i fremtidens København.

Det kan være svært at holde overblikket over den boomende boligby, men så kommer Arkitektskolens store udstilling Housing and Welfare – Homes Ensembles City til undsætning. Her er samlet mere end 50 af morgendagens københavnske boligprojekter som modeller og opstillinger, du kan gå på opdagelse i. Alt sammen boliger der arbejdes med på byens førende tegnestuer netop nu og som er få år fra at blive virkelighed.

Fortidens synder og fremtidens farer

Udstillingen viser, hvordan vi reelt kommer til at bo i København om 5, 10 og 15 år, og sætter dermed også fokus på, hvordan hovedstadsområdet får dækket det stadigt voksende behov for boliger, uden at falde i fælder, der skader byens sammenhængskraft.

For det gælder om at undgå både fortidens synder med ensformigt byggeri, der lukker sig om sig selv, og fremtidens fare for, at stigende grundpriser splitter København helt op i enklaver efter størrelsen på bankbogen, til skade for mangfoldigheden.

Blandt mange andre arkitekter giver nye og gamle stjernenavne som Polyform, COBE, Arkitema, Entasis, SLA, Dorte Mandrup og Henning Larsen en forsmag på fremtiden i Arkitektskolens udstillingsbygning på Holmen indtil 14. maj.

Emner

DAC

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens liv