pixel

Endnu en bro over havnen på vej

Sydhavnen kan blive landfast med Amager Fælled — for cyklister og fodgængere.

Melkweg cykelbro

Beboerne i de nye kanalbyer i Sydhavnen har i flere år beklaget sig over at være isoleret fra resten af byen. Transport til byens andre områder har været besværlig på grund af dårlig offentlig transport — og fordi man ude på holmene har vand på flere sider.

Men for knap et år siden åbnede først Alfred Nobels Bro, der gør cykelturen ind mod Indre By en hel del kortere ved at skabe en smutvej over Frederiksholmsløbet. 

Fra 2021 vil den nye, elektriske havnebus få et ekstra stop på Enghave Brygge, ligesom Sydhavnsmetroen nu er godt på vej mod åbning i 2024. 

Og så er endnu en ny forbindelse i støbeskeen — i første omgang i form af en million kroner der her til januar bliver frigivet i Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning (TMF). 

Pengene er afsat til at lave en analyse af mulighederne for en ny cykel- og gangbro over havnen — her få måneder efter at den seneste forbindelse, Lille Langebro, åbnede.

Nemmere til grønt

Den nye bro skal forbinde den centrale del af det nye Sydhavn — Teglholmen — med Amager på den anden side af havneløbet. 

Præcis hvor den nye bro skal krydse vandet er ikke fastlagt endnu, men intentionen er i første omgang at give de mange nye beboere i Sydhavnen betydeligt nemmere adgang til de grønne områder på Amager Fælled. Samtidig kan beboere på Islands Brygge Syd få adgang til f.eks. Skolen i Sydhavnen.

Derfor kan man sikkert også forvente, at grusstien langs Nokken på Amagersiden på et eller andet tidspunkt vil blive konverteret til asfalt, så forbindelsen bedre kan håndtere øget cykeltrafik langs vandet.    

Men i første omgang skal TMF altså lave en analyse af, hvilke konsekvenser det vil have at slå endnu en bro til blød trafik over havnen.

Til næste efterår skal resultatet lægges frem for politikerne i Teknik- og Miljøudvalget, og efterfølgende vil en lang række interessenter blive inddraget i selve udformningen af projektet — f.eks. de lokale ejerforeninger, områdets lokaludvalg og By & Havn, der står for at udvikle Sydhavnen og flere andre områder i København.

 

Emner

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling