pixel

Gyldent domicil bliver Carlsberg Byens største

Kontorhuset i Carlsbergs indkørsel vil visuelt bygge bro mellem kvarterets fortid og fremtid.

emil christian hansen hus vesterfælledvej

På Vesterbro-siden af Carlsberg Byen ligger den naturlige hovedindgang der, hvor Vesterfælledvej mødes med Ny Carlsberg Vej. Og det er et stort, livligt og gyldent glimtende erhvervsdomicil, der skal stå for at byde velkommmen på grænsen mellem det gamle brokvarter og den genudviklede bryggeribydel.

Kort
Emil Christian Hansen Hus

Byggeriet er så småt gået i gang, og i 2021 rykker software-selskabet Visma efter planen ind i, hvad der bliver det største kontorhus på hele Carlsberg.

1.100 it-medarbejdere får deres daglige gang i hjørnebygningen, når den norsk-ejede koncern kan samle sine spredte danske enheder under ét tag midt i København – det er dobbelt så mange mennesker som i Carlsberg-bryggeriets eget nye hovedkvarter, der er under opførsel i den modsatte ende af Ny Carlsberg Vej på toppen af Valby Bakke.

Visma-domicilet kommer officielt til at hedde Emil Christian Hansen Hus, opkaldt efter manden, der i 1870'erne lykkedes med at rendyrke gær i Carlsbergs laboratorier.

Det er tegnet af Danielsen Architecture for udviklingsselskabet bag Carlsberg Byen, der udlejer det til Visma.

Mellem gammelt og nyt

Danielsen har udformet det aflange femplans-kontorhus, så det indvendigt deler sig op i tre dele omkring hvert sit indre gårdrum eller atrium, der suger dagslyset ind. Foruden åbne kontorlandskaber og gårdhaver tæller de 20.000 etagemeter også personalerestaurant, tagterrasse, p-kælder og en kaffebar i gadeplan.

Udvendigt vil Emil Christian Hansen Hus forsøge at bygge visuel bro mellem nyt og gammelt på Carlsberg-grunden:

Den tilbagetrukne penthouse-etage klædes i metal, der skinner som let patineret messing, inspireret af de mange kobberdetaljer på Carlsberg Byens historiske bryggeribygninger.

Den murede bygningskrop bliver i gråbrune nuancer og klassiske mønstre, som det eksisterende murværk i området.

Og i stueetagens base, med mange åbninger til cafégæsterne og folk, som skal på arbejde i huset, skal dele af glasset i facaden pege tilbage i tiden ved at være lavet af gamle grønne flasker.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 20 kroner om måneden — mindre end prisen på en kop kaffe. Men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et lidt større medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
Nordvest
Overdækning af Helsingørmotorvejen til et grønt byrum, der byder velkommen til København.
tegnestuevision
København
Byens parkeringspladser udnyttet til midlertidige studieboliger – uden at fjerne bilerne.

seneste
byens rum

  • Byens Rum
  • Nordhavn
Men cykel- og gangforbindelse er droppet, og Svanemølle­havnen splittes op i to mens stort byggeri står på