pixel

Gyldent domicil bliver Carlsberg Byens største

Kontorhuset i Carlsbergs indkørsel vil visuelt bygge bro mellem kvarterets fortid og fremtid.

emil christian hansen hus vesterfælledvej

På Vesterbro-siden af Carlsberg Byen ligger den naturlige hovedindgang der, hvor Vesterfælledvej mødes med Ny Carlsberg Vej. Og det er et stort, livligt og gyldent glimtende erhvervsdomicil, der skal stå for at byde velkommmen på grænsen mellem det gamle brokvarter og den genudviklede bryggeribydel.

Byggeriet er så småt gået i gang, og i 2021 rykker software-selskabet Visma efter planen ind i, hvad der bliver det største kontorhus på hele Carlsberg.

1.100 it-medarbejdere får deres daglige gang i hjørnebygningen, når den norsk-ejede koncern kan samle sine spredte danske enheder under ét tag midt i København – det er dobbelt så mange mennesker som i Carlsberg-bryggeriets eget nye hovedkvarter, der er under opførsel i den modsatte ende af Ny Carlsberg Vej på toppen af Valby Bakke.

Visma-domicilet kommer officielt til at hedde Emil Christian Hansen Hus, opkaldt efter manden, der i 1870'erne lykkedes med at rendyrke gær i Carlsbergs laboratorier.

Det er tegnet af Danielsen Architecture for udviklingsselskabet bag Carlsberg Byen, der udlejer det til Visma.

Mellem gammelt og nyt

Danielsen har udformet det aflange femplans-kontorhus, så det indvendigt deler sig op i tre dele omkring hvert sit indre gårdrum eller atrium, der suger dagslyset ind. Foruden åbne kontorlandskaber og gårdhaver tæller de 20.000 etagemeter også personalerestaurant, tagterrasse, p-kælder og en kaffebar i gadeplan.

Udvendigt vil Emil Christian Hansen Hus forsøge at bygge visuel bro mellem nyt og gammelt på Carlsberg-grunden:

Den tilbagetrukne penthouse-etage klædes i metal, der skinner som let patineret messing, inspireret af de mange kobberdetaljer på Carlsberg Byens historiske bryggeribygninger.

Den murede bygningskrop bliver i gråbrune nuancer og klassiske mønstre, som det eksisterende murværk i området.

Og i stueetagens base, med mange åbninger til cafégæsterne og folk, som skal på arbejde i huset, skal dele af glasset i facaden pege tilbage i tiden ved at være lavet af gamle grønne flasker.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling