pixel

Falkoner Centret vokser og skifter farve

Stålikonet på Falkoner Allé får flere hoteletager, opdateret koncertsal og en helt ny glød.

falkoner centret ombygning

Et af Frederiksbergs modernistiske vartegn lukkede helt ned i starten af året og åbner først igen midt i 2019 efter en ordentlig makeover.

Efter 30 års samliv har Radisson-kæden forladt Falkoner Centret, og det bliver i stedet rivalen Scandic, der flytter ind i moderniserede hotel-,  konference- og koncertfaciliteter.

Med antallet af hotelværelser fordoblet fra 166 til 334 og Falkoner Salen opdateret til tidens standarder med den nyeste koncertteknologi.

Kort
Falkoner Centret

Kompleksets centrale hoteltårn forbliver dog 17. etager højt og blankt som stål. I stedet konverteres dele af de nuværende kontorarealer til hotel, og så indrettes der masser af ekstra værelser i to nybyggede etager oven på de eksisterende tre etager mod Falkoner Allé.

Denne del af facaden får en helt anderledes varm og mat glød, når bygningens velkendte rustfrie stålplader pilles ned, forarbejdes og sættes op igen, nu med mønstret ornamentering – en i arkitekturverdenen trendende proces, der kaldes upcycling, fordi man sparer på byggematerialerne og genbruger dem med tilføjet værdi eller i nye funktioner.

Udvidelsen lægger omkring 3.000 kvadratmeter til Falkoner Centret, der i forvejen har næsten 30.000 af dem. Lobbyen og restauranten skal også åbnes op ud mod Falkoner Allé, og der bliver tre mindre butikker på hjørnet til Sylows Allé.

Ejeren ATP Ejendomme forventer at bruge godt 500 mio. kroner på den omfattende renovering, ombygning og tilbygning, der er udformet af Arkitema sammen med Lendager Arkitekter, og udføres af NCC.

Falkoner Centret blev oprindeligt opført i 1955 og er tegnet af den modernistiske sværvægter Ole Hagen, der også stod for Frederiksbergs to andre klassiske højhuse, Domus Vista og Codanhus. Komplekset gennemgik sidst en omfattende renovering og ombygning i 1988, da SAS (senere Radisson Blu) overtog hoteldriften.

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
Nordhavn
Kan et fiskemarked være med til at give Nordhavn lidt tiltrængt identitet og en stærkere kobling til det vand, der omgiver byens nye boligområde?

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling