Falkoner Centret vokser og skifter farve

Stålikonet på Falkoner Allé får flere hoteletager, opdateret koncertsal og en helt ny glød.

falkoner centret ombygning

Et af Frederiksbergs modernistiske vartegn lukkede helt ned i starten af året og åbner først igen midt i 2019 efter en ordentlig makeover.

Efter 30 års samliv har Radisson-kæden forladt Falkoner Centret, og det bliver i stedet rivalen Scandic, der flytter ind i moderniserede hotel-,  konference- og koncertfaciliteter.

Med antallet af hotelværelser fordoblet fra 166 til 334 og Falkoner Salen opdateret til tidens standarder med den nyeste koncertteknologi.

Kort
Falkoner Centret

Kompleksets centrale hoteltårn forbliver dog 17. etager højt og blankt som stål. I stedet konverteres dele af de nuværende kontorarealer til hotel, og så indrettes der masser af ekstra værelser i to nybyggede etager oven på de eksisterende tre etager mod Falkoner Allé.

Denne del af facaden får en helt anderledes varm og mat glød, når bygningens velkendte rustfrie stålplader pilles ned, forarbejdes og sættes op igen, nu med mønstret ornamentering – en i arkitekturverdenen trendende proces, der kaldes upcycling, fordi man sparer på byggematerialerne og genbruger dem med tilføjet værdi eller i nye funktioner.

Udvidelsen lægger omkring 3.000 kvadratmeter til Falkoner Centret, der i forvejen har næsten 30.000 af dem. Lobbyen og restauranten skal også åbnes op ud mod Falkoner Allé, og der bliver tre mindre butikker på hjørnet til Sylows Allé.

Ejeren ATP Ejendomme forventer at bruge godt 500 mio. kroner på den omfattende renovering, ombygning og tilbygning, der er udformet af Arkitema sammen med Lendager Arkitekter, og udføres af NCC.

Falkoner Centret blev oprindeligt opført i 1955 og er tegnet af den modernistiske sværvægter Ole Hagen, der også stod for Frederiksbergs to andre klassiske højhuse, Domus Vista og Codanhus. Komplekset gennemgik sidst en omfattende renovering og ombygning i 1988, da SAS (senere Radisson Blu) overtog hoteldriften.

Mest læste

Li’ KBH

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
Vesterbro
Godsbaneterrænet omdannet til Vesterbros nye grønne hjerte.

seneste
byens rum

close logo

Opmærksomhed og debat giver bedre by

Støt Magasinet KBH – fra kun 20,-/md.