pixel

Håb om redning af KBH

Det Radikale Venstre åbner døren for en løsning med Københavns Kommune

kbh magasin

Fakta

Oplag
Hver måned (bortset fra august og januar) sender KBH cirka 30.000 magasiner på gaden.

Hjemmeside
KBHs nye hjemmeside er i hurtig vækst og modtager allerede 10.000 hits om ugen.

Facebook

Knap 1.700 mennesker har indtil videre klikket ved at de synes godt om os på vores Facebook-side.

Læsere
I den seneste Gallup-måling er Magasinet KBH det eneste gratismagasin i Danmark der oplever vækst i læsertallet. Hele 18,3% flere læser KBH i forhold til forrige halvår.

Unikt i verden
Magasinet KBH er blevet omtalt i utallige sammenhænge i medier verden over. Fra Norge til Japan. Fra Australien til England. Det er helt unikt i verden at en by har et populærmagasin med vægt på byens udvikling.

Udstillet

Magasinet KBH har været udstillet i blandt andet Tokyo i 2009 og i Madrid her i oktober 2010.

Flere priser
Magasinet KBH vandt hovedprisen som ”Årets Magasin i Danmark” under MagAwards 2007.

Politiken iByen udnævnte Magasinet KBH til ”Årets Blad” i en artikel i 2007.

Det første nummer af Magasinet KBH udkom i juli 2005.

Det foreløbigt sidste nummer af Magasinet KBH

Det, foreløbigt, sidste nummer af Magasinet KBH udkom i oktober 2010

Vi var egentlig så småt ved at indstille os på at computerne skulle pakkes sammen. Som vi skrev i en artikel for få dage siden, fik Magasinet KBH ingen bevilling på kommunens seneste budgetforlig, og derfor kunne vi ikke få vores eget budget til at balancere i de kommende år.

Men samtidig har vi kæmpet alt vi kunne for magasinets overlevelse. Ikke mindst ansporet af alle de mange, mange støtteerklæringer der enten er ankommet i inboxen eller skrevet på vores hjemme- og Facebook-side.

Demonstrationer i gaden En ”københavnerinstitution der ikke må dø”, kaldte en læser magasinet. ”En lukning vil gøre indbyggerne kulturelt fattigere”, ”Magasinet KBH er så centralt et blad for byen at vi ikke har råd til at miste det,” og ”Et fuldstændig uundværligt medie for kommunikation af byudvikling i København,” lød et par andre – ligesom der er blevet opfordret til regulære demonstrationer i gaderne.

Det er ikke reaktioner på en magasinlukning man ser hver dag, og det har været en både rørende og engagerende oplevelse på redaktionen.

Samtidig er der rundt omkring blevet lagt mærke til hvor mange der skrev - og hvad de skrev.

En mulig løsning Og nu ser det ud som om der alligevel er et lille håb om en redning. Det Radikale Venstre har i dag på rådhuset stillet forslag om at Københavns Kommune alligevel finder det tilskud der skal til for at Magasinet KBH kan overleve – i hvert fald de næste tre år.

Det Radikale Venstres Anna Mee Allerslev skriver i dag i en pressemeddelelse blandt andet: ”Med magasinets vedholdende fokus på byens udvikling og udviklingsmuligheder, er det i høj grad medvirkende til at gøde både en københavnsk selvbevidsthed og en optimisme hos borgerne.”

Netop dette er en af magasinets største ambitioner. Byens udvikling handler jo ikke kun om mursten, mørtel og møtrikker. Den handler i meget høj grad også om vores optimisme og syn på byens muligheder. For det er os selv, københavnerne, der driver hovedstadens udvikling – kulturelt såvel som økonomisk.

Brug for mere støtte På magasinet er vi fantastisk glade for hvad der er sket i dag. Der er et godt stykke vej endnu, for der skal stadig sikres et politisk flertal der bakker Det Radikale Venstres forslag op. Men dette er et rigtig vigtigt skridt på vejen mod en mulig redning af Magasinet KBH!

Vi har dog om muligt endnu mere brug for støtte nu. Nu er der en reel mulighed for at vi kan overleve, men vi har brug for at københavnernes stemme bliver hørt. Der skal skabes et flertal på rådhuset for at magasinet kan overleve.

Så fra redaktionen både et stort tak for al støtten og en opfordring til at fortsætte med at støtte op om udgivelsen. Skriv på vores Facebook-side og skriv alle andre steder I kan komme på. Håbefulde hilsener Redaktionen

Gå til vores Facebook-sideGå til vores Facebook-side

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

For kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling