pixel

Postgården lukker for posten

kbh magasin

Det eksklusive postnummer 1000 København K er solgt for 400 mio. kroner – det tilhører nemlig Købmagergade Postkontor, der nedlægges og omdannes til butikker og kontorer.

Bygningen tidligere kendt som Kongelig Postgård er landets ældste fungerende posthus; opført i 1733 som privat palæ, fra 1780 hovedkvarter for Postvæsenet og siden også Telegrafvæsenet. I løbet af århundrederne er stadig flere funktioner dog flyttet væk fra de snævre gader i middelalderbyen, og i dag benyttes kun en tredjedel af arealet i det gamle hovedpostkontor.

Posthuset i Købmagergade tager imod de sidste pakker i efteråret 2015, og Post & Tele Museum lukker i naboudbygningen i sommeren 2016. Der endnu ikke fundet nye lokaler til hverken postekspeditionen eller kommunikationshistorien.

Læs mere om postnummerets fremtid hos business.dk

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 20 kroner om måneden — mindre end prisen på en kop kaffe. Men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et lidt større medlemskab.

Mest læste

kommentarer

relaterede
artikler

  • Byens Liv
  • København
Muterede kæmpepostkasser skyder op i bybilledet. De er til høflig pakke-selvbetjening.

relaterede
visioner

seneste
byens liv

close logo

Fra 7. juni 2019 kræver det medlemskab at læse med

Bliv medlem af Magasinet KBH — fra kun 20,-/md.