pixel

Mørke viadukter skal gøres mindre utrygge med ny kunst

Mange beboere føler sig utrygge i områderne omkring to S-togstationer. Et nyt tiltag med kunst og mere lys skal hjælpe.

ny planlagt kunst ved Sjælør Station

Byrum under broer har en særlig evne til at skabe utryghed. Når man for et kort øjeblik træder ind i den lille betonverden med skjulte kroge, graffiti-sprøjt og uden kig til himlen, strammer kroppen gerne en smule til.

To nye tiltag vil nu forsøge at gøre gåturen ved stationerne Sjælør og Vigerslev Allé en smule mere afslappende.    

Stationerne ligger ved nogle af Københavns udsatte boligområder, og der har længe været et stort lokalt ønske om at få løftet området omkring dem. 

Først og fremmest er det de mørke viadukter, der skaber utryghed, og som beboerne gerne vil have givet et nyt visuelt udtryk. 

Områdefornyelse Sydhavnen er nu kommet frem til, at forholdene kan forbedres, hvis man erstatter mørk beton med farverig kunst.

Kakler og lys

Under broen på Sjælør Station er planen at tilføre bedre belysning og beklæde væggene med kakler, der mod øst illustrerer en solopgang og mod vest en solnedgang. Det er kunstneren Søren Hüttel, der står for kunstværket.

Også viadukten på Vigerselv Allé station står til at få et nyt udtryk med et kakkelkunstværk. Her skal kunstværket oplyses af den allerede eksisterende gadebelysning og bidrage til en mere tryg passage. Til dette projekt er det endnu ikke valgt kunstner eller kunstværk, men begge dele forventes at være på plads i begyndelsen af 2021.

Projektet vil koste cirka 1,5 mio. kr. at gennemføre — penge som allerede er afsat via forskellige puljer under Københavns Kommune.

Hvis initiativet senere på måneden godkendes endeligt af Borgerrepræsentationen, forventes det, at kunstværkerne står færdige medio 2021.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
København
Nyuddannet arkitekt vil skabe et "pensionat for træerne" på Langelinie og langs resten af havnen. Genbrug af ældre træer er nemlig billigere og kan bevare byens større træer.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling