pixel

Gåturen til Arken er frisket op med kunst

Med 'Arkenwalk' skal en lidt kedsommelig gåtur fra S-toget til moderne kunst være en kunstnerisk oplevelse i sig selv.

arkenwalk tunnel

Du tog S-toget til Ishøj for at se på moderne kunst. Men før du fandt frem til den, havde du en lang og langt mindre kunstnerisk gåtur foran dig.

Først på en noget forvirrende forplads ved Ishøj Station, så ned gennem et større boligkompleks til en skummel gangtunnel, ud af et hengemt villaområde for til slut at ende på en vindblæst landevej ved Køge Bugt.

Sådan har manges oplevelse af at finde frem til kunstmusseet Arken set ud i mange år.

Det har ikke været særligt imødekommende eller overskueligt at finde frem til det ellers prominente museum i den lille vestegnskommune, som 300.000 gæster årligt besøger.

På Arken og i Ishøj Kommune har man længe kendt til udfordringen. Og efter en håndsrækning fra Realdania  — og en del års udvikling — er hjælpen nu klar. 

Skal binde Ishøj sammen

Her i sommer åbnede ARKENWALK  —  en 2,2 km lang gangrute forsynet med 32 knaldrøde og skulpturelt udførte lamper, der både hjælper forvirrede museumsgæster med at finde vej og generelt gør Ishøjs bymidte lidt mere visuelt sammenhængende. 

Håbet er at give Ishøj et løft, museumsgæsterne en bedre velkomst og ikke mindst at gøre det attraktivt for de besøgende at ankomme til fods og på cykel fremfor i bil.

Rutens belægning og inventar er tilpasset de forskellige kvarterer, samtidig med at den på sin vej skal skabe en bedre og mere sammenknyttet forbindelse mellem eksisterende byrum.

Mens dele af rutens nye inventar mest er funktionelt og indbyder til leg og ophold, har andre dele et mere kunstnerisk udtryk eller falder i ét med den omgivende natur. 

Ved den lidt skumle og mørke tunnel, der binder lejlighederne mod nord sammen med villaområdet mod syd sikrer en ny beplantning for eksempel et mere lyst og imødekommende udtryk. 

På villavejen Solvej er vejen indskrænket til stillevej og har fået selskab af en række japanske kirsebærtræer. 

Tættere på Arkens strandengs-landskab er der blevet plads til grusstier og små træbroer, der skal skabe et fredfyldt udtryk ved vandet. 

Det er kunstneren Jeppe Hein, der har fomgivet de 32 røde lygter, mens landskabsarkitekt Kristine Jensen har stået for gangrutens skiftende belægning og beplantning.

Jeppe Hein er også den kreative kraft bag en bølge af blå bænke der viser vej til Den Blå Planet — og ballonkunst i metroen under Kongens Nytorv.

Arkenwalk indvies officielt den 18. august. 

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling