pixel

Plan for ny passage mellem N og NV er klar

Det bliver ikke kun de cyklende, der får glæde af den kommende Nordvestpassage. Der er også lagt op til et nyt område med plads til leg, ophold og grøntsager.

Nordvest Nørrebro tunnel mimersparken

Om et par år står en ny genvej klar under sporene til S-togets linje F tæt på Bispebjerg Station. 

Den kommende gang- og cykeltunnel, der skal forbinde Nørrebro og Mimersparken med Nordvest lige ovre på den anden side af skinnerne, bliver ét af flere tiltag, der skal give et løft til hele området.

Den overordnede plan om den kommende, såkaldte 'Nordvestpassage' har været undervejs i længere tid. 

Men nu er en mere detaljeret plan for hele området klar — og dén viser, at det ikke kun er cyklister og gående, som kan slippe for en tur ud på den trafikerede Tagensvej, der skal glæde sig. 

Den nye indretningsplan for området afslører nemlig et helt nyt landskab med en højderyg langs Mimersparken og to cirkulære pladser, der skal skabe et åbent område ned mod nedkørslen til tunnelen.

Børn og barnlige sjæle kan se frem til en større legeplads i Mimersparken med blandt andet en ny svævebane.

Og lokale, der er mere til at få grønne fingre end en tur med svævebanen, vil få gavn af nye haver hvor der kan dyrkes grøntsager — og udendørs madlavningsfaciliteter. 

Udsmykning af genvej

Det skal heller ikke være kedeligt at benytte den kommende, 12 meter brede tunnel, der altså skal knytte Nørrebro bedre sammen med Nordvest. 

I den kommende tid bliver der igangsat en konkurrence om udsmykningen af den indvendige del af passagen. 

Håbet er, at en kommende udsmykning vil kunne mindske risikoen for hærværk og graffiti. 

I forbindelse med arbejdet vil der dog blive fældet i alt 57 træer. De erstattes alle 1:1, men det bliver naturligvis i lidt mindre udvoksede udgaver, end dem der fjernes. 

Tæt på megaprojekt 

Hele området skal med projektet løftes gevaldigt, så der skabes mere liv og dermed også tryghed i dette hjørne af København.

Nordvestpassagen — der også skal fungere som skybrudsikring for de omkringliggende bygninger — har bogstavelig talt en direkte forbindelse til den kommende gennemrenovering af Mjølnerparken.

En af Københavns kommende, 'grønne cykelruter', vil nemlig føre igennem boligkvarteret og ned i den nye tunnel.

Passagen er derfor også et led i den større vision om at transformere hele Mjølnerparken og få kvarteret af regeringens ghetto-liste. Mere liv, bedre cykelforhold og bedre faciliteter ved passagen skal smitte positivt af på fremtidens Mjølnerparken.  

Allerede i 2018 blev der afsat godt 75 mio. kr. til arbejdet med Nordvestpassagen, og man forventer, at den vil stå færdig i 2023.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
København
En grøn boulevard gennem København og over en biltunnel hele vejen fra Nordvest til Amager.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling