pixel

Startskud gået til Ørestads nye medie-campus

I 2024 får Danmarks Medie- og Journalisthøjskole en københavnsk filial klods op ad DR Byen. Endelig godkendelse er nu givet, og byggeriet er begyndt.

Medie, journalist, ørestad, PLH

I den sydlige ende af Ørestad Nord har jorden længe været gødet til en ny, stor medie-campus med plads til 800 studerende, 2.000 kursister og 70 medarbejdere.

Nu har Københavns Kommune givet den endelige tommel op til projektet, der fra 2024 samler hele syv københavnske uddannelser på ét sted.

Det er Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, som inden længe udskifter sine nuværende lokaler i Emdrup med den spritnye campus på den sidste ledige byggegrund i August Schade Kvarteret — et lille, næsten fuldt udbygget område, som i dag optager en tidligere, stor grusplads som i mange år lå øde hen foran DR Byen.

Uofficielt medie-kvarter i Ørestad

Med opførelsen af den kommende, 7.000 m2 store Danmarks Medie- og Journalisthøjskole — også kaldet DMJX — er der efterhånden etableret et ægte medie-kvarter i Ørestad Nord, der også rummer Københavns Universitet, IT-Universitetet og, som allerede nævnt, landets største redaktion i DR Byen.

Den nye bygning bliver syv etager høj og får foruden undervisningslokaler plads til café, kantine og et ganske højt atrium på knap 30 meter med rigelig plads til forlæsninger, foredrag og møder.

Hele huset får en stort set fuldt transparent facade, der lukker omgivelserne helt ind i den store atriumhal med forbindelse til alle etager — hvilket med tegnestuens egne ord repræsenterer den moderne mediestrøm, hvor "åbenhed, forbundethed og omstillingsparathed" er i højsædet.

Tegnestuen bag byggeriet, PLH Arkitekter, har generelt taget det tunge arsenal af bæredygtige løsninger i brug, og forventningen er at bygningen opnår 'guld' i den gængse certificering for bæredygtighed, DGNB. Det er den næsthøjeste karrakter, man kan få.

Netop energiregningen var et væsentligt argument for at udskifte de godt 75 år gamle lokaler i Emdrup.

Stort atrium med udsigt og grønt

Som det sig hør og bør i en ny bygning til undervisningsformål, er der også arbejdet med kvaliteten af indeklimaet, så håndfladerne ikke bliver for svedige, når klokken er kvart i deadline.

Derfor har der været et særligt fokus på luftkvalitet, indeklima og akustik i hele designfasen.

Dét ses også på den centrale trappe, der forbinder atriummet med husets forskellige etager. Her skal beplantning i flere niveauer sende en venlig hilsen til Amager Fælleds natur, som der bliver rig mulighed for at spejde udover, mens man overvejer en god vinkel til sit nyhedsindslag.

Prisen for hele herligheden lander på 235 millioner kroner, som dels finansieres af lån og af Journalisthøjskolens egen opsparing. Her kommer en del af pengene fra skolens salg af sine gamle grunde på Oluf Palmes Allé i Aarhus, hvor DMJX i mellemtiden også har skiftet adresse.

Det er entreprenørene hos 5E BYG, der har fået æren at opføre det nye medieuddannelseshus, og det indledende arbejde på byggegrunden er allerede gået i gang.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling