pixel

Fem meter høj vejrhane roterer på molespidsen

En ny, stor og susende skulptur står og leger med vinden på Ofelia Plads.

vindspejlet ofelia plads

Kvæsthusmolen, også kendt som Ofelia Plads, er siden sin indvielse både blevet hyldet og udskældt for at være flad og vindomsust. Nu er der i hvert fald gjort en dyd ud af vejrforholdene med en ny skulptur, som på de fleste tidspunkter af døgnet roterer hidsigt i vinden.

Kort
Vindspejlet på Ofelia Plads

En mikrofon i toppen optager lyden af vinden og sender den ud i forstærket form gennem de to klokkeformede røde højttalere, der hænger på hver sin roterende arm.

Den hele fem meter høje krydsning mellem en vejrhane og en uro er placeret for enden af molen og består af en trekantet base og de svingende arme med maritimt inspireret vedhæng. Former og farver imiterer havnens bøjer og flag, og den grå base, som er behandlet med skibslak, matcher fregatten Peder Skram i sigtelinien over til Holmen.

Kunstværket hedder Vindspejlet og er skabt af kunstnerne Ragnhild May og Ea Borre, som også er henholdsvis lydkunstner og uddannet orgelbygger.

Efter den bragende vintersucces på kajen med lys- og lydinstallationen The Wave og derefter et meget travlt sommerprogram er håbet nu, at Vindspejlet kan lokke folk helt ud til den yderste spids af molen i de mindre begivenhedsmættede efterårsmåneder.

Skulpturen er en del af et toårigt kunstprojekt, der skal fremhæve molen som selvstændigt byrum. Den forvoksede vejrhane står og suser og roterer frem til 30. november 2017, og der er allerede ved at blive gjort klar til et nyt kunstprojekt, der skal følge efter og opstilles i efteråret 2018.

Vindspejlet er et samarbejde mellem Umage, Dansk Komponistforening og Foreningen Ofelia Plads (der består af Realdania, Det Kongelige Teater og Jeudan). Det er realiseret med støtte fra Augustinus Fonden, Knud Højgaards Fond, Oticon Fonden og Stantek Smede- & Maskinværksted.

Opdatering 29. november: Vindspejlet har fået forlænget udstillingsperioden til 7. januar 2018.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling