pixel

Biograf­kompleks flytter ind oven på Experimen­tarium

Hellerups kommende lokalbio satser på komfort og synergi med pilfingrenes paradis.

biograf experimentarium

Siden Københavns interaktive museum for naturvidenskab og teknologi genåbnede i Tuborg Havn i starten af 2017, har den øverste etage på det ombyggede og udvidede Experimentarium stået tom.

Kort
SkyBio Hellerup

Men over sommeren har aktiviteten fra det øvrige af pilfingrenes paradis spredt sig op på toppen, hvor der gøres klar til, at Hellerups nye lokalbiograf SkyBio kan åbne i tide til efterårsferien.

Bofællesskabet mellem science-center og biografkompleks skal smitte af på hinanden og yderligere styrke den kulturelle tiltrækningskraft i området, hvor Experimentarium årligt har godt 400.000 gæster, og naboen shoppingcenteret Waterfront trækker over 2 mio. årlige besøgende til.

Udover landets formentlig bedste biograf-udsigt ud over Øresund i slikkøen får SkyBio Hellerup fem sale med fokus på komforten, udstyret med den slags luksussæder, der har puder og kan lægges helt ned.

To nyinstallerede ekspreselevatorer vil føre direkte op til biografen på 3. sal uden om Experimentariums snoede helix-trappe.

Bag Skybio står filmproducent og biografejer Michael Obel, der selv bor i Hellerup og længe har forsøgt at få et filmmekka på benene i sit eget lokalområde. Han driver i forvejen biografer i Helsingør, Hjørring og Slagelse.

I kampen om biografgængerne i Hovedstadens nordlige bydele ligner klassiske Gentofte Kino umiddelbart den mest oplagte konkurrent for SkyBio, men i fugleflugt bliver der kortere til den kommende Big Bio Nordhavn, der forventes at åbne i et nybygget kompleks i Århusgadekvarteret i 2019. Bag Big Bio-kæden, kendt fra Herlev, står en anden biografejer med efternavnet Obel, nemlig Henrik Obel.

Emner

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

Vi hopper lige til sagen: På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer pr. 7. juni 2019 adgang til langt størstedelen vores indhold.

Vi kan kun overleve med støtte fra vores læsere.

Hvis du har glæde af Magasinet KBH, så håber vi meget, at du vil blive medlem. Medlemskaber starter ved kun 29 kroner om måneden, men de gør hele forskellen for os, og giver adgang for dig.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling