pixel

Biograf­kompleks flytter ind oven på Experimen­tarium

Hellerups kommende lokalbio satser på komfort og synergi med pilfingrenes paradis.

biograf experimentarium

Siden Københavns interaktive museum for naturvidenskab og teknologi genåbnede i Tuborg Havn i starten af 2017, har den øverste etage på det ombyggede og udvidede Experimentarium stået tom.

Kort
SkyBio Hellerup

Men over sommeren har aktiviteten fra det øvrige af pilfingrenes paradis spredt sig op på toppen, hvor der gøres klar til, at Hellerups nye lokalbiograf SkyBio kan åbne i tide til efterårsferien.

Bofællesskabet mellem science-center og biografkompleks skal smitte af på hinanden og yderligere styrke den kulturelle tiltrækningskraft i området, hvor Experimentarium årligt har godt 400.000 gæster, og naboen shoppingcenteret Waterfront trækker over 2 mio. årlige besøgende til.

Udover landets formentlig bedste biograf-udsigt ud over Øresund i slikkøen får SkyBio Hellerup fem sale med fokus på komforten, udstyret med den slags luksussæder, der har puder og kan lægges helt ned.

To nyinstallerede ekspreselevatorer vil føre direkte op til biografen på 3. sal uden om Experimentariums snoede helix-trappe.

Bag Skybio står filmproducent og biografejer Michael Obel, der selv bor i Hellerup og længe har forsøgt at få et filmmekka på benene i sit eget lokalområde. Han driver i forvejen biografer i Helsingør, Hjørring og Slagelse.

I kampen om biografgængerne i Hovedstadens nordlige bydele ligner klassiske Gentofte Kino umiddelbart den mest oplagte konkurrent for SkyBio, men i fugleflugt bliver der kortere til den kommende Big Bio Nordhavn, der forventes at åbne i et nybygget kompleks i Århusgadekvarteret i 2019. Bag Big Bio-kæden, kendt fra Herlev, står en anden biografejer med efternavnet Obel, nemlig Henrik Obel.

Emner

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
Refshaleøen
Drop karréerne og byg i stedet videre med Refshaleøens eksisterende former — og skab på den måde mere urban, kompleks og interessant by end i meget af det nye København. Sådan siger Jool Arkitekter.

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling