pixel

Tag vandflyveren fra Den lille Havfrue

Ny vandflyrute fra Københavns havn er i Århus på en time.

vandflyver nordic seaplanes

"Er du lige kommet ind med vandflyveren eller hvad," er nu helt brugbar københavnerjargon. Efter et årelangt tilløb er en daglig vandflyrute direkte mellem havnene i det indre København og det indre Århus kommet på vingerne.

I  Hovedstadens havn er der check-in, lounge og gate i Nordre Toldbod lige ud for Kastellet, hvor den lille vandflyver lægger til ved en flydende bådebro med Den lille Havfrue som en af sine nærmeste naboer.

Herfra taxies ud til take off i Øresund, med landgang 45 minutter senere i Miljøhavnen i Århus. Hele turen tager blot en time, seneste check in er dog 20 minutter før afgang, så regn med halvanden time i alt – men så er du også allerede midt byen og sparer transporttiden til og fra lufthavnene.

Til gengæld er den faste billetpris uanset rejsetidspunkt 1.800 kroner hver vej, 2.400 hvis du har kuffert med (det vil sige alt over seks kilo). Vandflyveren (der er kun én til at starte med) fra Nordic Seaplanes overnatter i Århus og tager fire daglige ture, både første og sidste afgang fra København er halv ni (kl. 8:30 og 20:30) på alle hverdage.

Den rød/hvide, tomotorers Havilland Twin Otter skyder en fart på 250 km/t og har i lædersæderne plads til mellem 12-17 passagerer af gangen, alt efter deres vægt. Du slipper dog for at opgive, hvad du vejer under bookingen, da selskabet opererer med en standardvægt for henholdsvis mænd, kvinder og børn.

Nordic Seaplanes har danske bagmænd med vandflyver-selskabserfaring fra Mauritius. De bruger piloter fra European Coastal Airlines, der har en række ruter i det kroatiske øhav.

Book din vandflyver på Seaplanes.dk

 

Tak fordi du læste artiklen til ende — vi håber, du kunne lide den.

 

På Magasinet KBH følger vi tæt udviklingen af København. Intentionen er at give dig brugbare informationer, og gennem debat at bidrage til at skabe et bedre København.

Men der er mange omkostninger forbundet med at lave et digitalt magasin, og derfor har kun medlemmer i dag adgang til langt størstedelen vores indhold.

Den artikel du lige har læst, var der gratis adgang til, men langt de fleste skal man være medlem for at læse.

Den gode nyhed er, at medlemskaber starter ved blot 29 kroner om måneden.

Bliv medlem

PS. Som medlem slipper du også for at se flere af de her opfordringer til medlemskab, og alle reklamer forsvinder, hvis du vælger et plus-medlemskab.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

læservision
København
Nyuddannet arkitekt vil skabe et "pensionat for træerne" på Langelinie og langs resten af havnen. Genbrug af ældre træer er nemlig billigere og kan bevare byens større træer.

seneste
byens liv

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling