pixel

Træ klæder ungdoms­boliger i Sydhavnen

Træ-trend melder sin ankomst på nyt byggeri med udsigt over Vestre Kirkegård

Bavnehøj alle sydhavn ungdomsboliger

Byggeri i træ er det nye sort.

På Amager Fælled er planerne for en helt ny bydel af træbyggeri netop blevet fremlagt — og på Østerbro har man en vision og en plan for to store, nye træbyggerier kun 200 meter fra hinanden.

I Sydhavnen kan man allerede nu få en forsmag på træbyggeriets komme. Et stenkast fra Vestre Kirkegård står 40 nye ungdomsboliger beklædt med bæredygtigt new zealandsk træ nemlig allerede klar.

Her for enden af Bavnehøj Allé er der dog ikke tale om en konstruktion i træ, som det er tilfældet i mange andre planlagte nybyggerier. 

I Sydhavnen er det alene det ydre der prydes af fyrretræ, og som derved står i ganske stærk kontrast til de lange rækker af monotont byggeri i røde mursten lige ved siden af.

Arkitekterne hos WE — der også står bag visionen på Østerbro — har bevidst forsøgt at skabe et varieret udtryk på bygningen. Det er blandt andet gjort ved at placere trælammellerne på facaden skiftevis lodret og vandret.

Indeni bliver der fornuftig livskvalitet for de unge mennesker, der kommer til at bo der. Rå betonvægge og plankegulve præger lejlighederne, der er på 28-45 m² og alle har en loftshøjde på 3 meter.

Fra hver lejlighed kan man gå ud på sin egen altan, nogle af dem med udsigt over Vestre Kirkegård — byens største.

»Bavnehøj Allé er som en ungdomsbolig et godt eksempel på, hvordan man kreativt kan højne detaljeringsgraden og standarden indenfor boliger,« siger Marc Jay, en af arkitekterne bag projektet.

Få adgang som medlem eller abonnent

Medlemskaber er rettet mod privatpersoner.

Abonnementer er rettet mod erhverv, der har brug for bilag og mulighed for medarbejderabonnementer med rabat.

Mest læste

relaterede
artikler

relaterede
visioner

tegnestuevision
København
Byens parkeringspladser udnyttet til midlertidige studieboliger – uden at fjerne bilerne.

seneste
byens rum

close logo

Endnu ikke medlem?

Fra kun 29,- om måneden kan du følge byens udvikling